Двоє луцьких депутатів судяться за допис у Фейсбуці

4
1
Двоє луцьких депутатів судяться за допис у Фейсбуці
Суд оголосив перерву у справі про захист честі, гідності і ділової репутації депутата Луцькради Петра Нестерука проти радника міського голови Ігоря Поліщука, який постив про нього образливу інформацію у Фейсбуці.

Про це стало відомо 5 вересня під час засідання у міськрайонному суді.

Так, із позовом до суду про захист честі, гідності і ділової репутації та відшкодування моральної шкоди звернувся депутат Луцької міської ради Петро Нестерук. За його словами, радник міського голови Ігор Поліщук поширював у мережі Фейсбук неправдиву інформацію про нього, зокрема, про несплату податків та продаж фальсифікованого алкоголю. Після чого його усунули від головування на комісії з питань підприємницької діяльності.

Позивач просить відшкодувати 25 тис. грн моральних збитків.

Суддею у справі виступає Світлана Рудська, адвокат Петра Нестерука – Павло Черніка, представник Ігоря Поліщука – адвокат Святослав Туз.

«Це вже третє судове засідання. Після неявки Поліщука була дана заявка для публікації судового оголошення. Повідомлення було опубліковано у газеті «Волинь». Після цього Ігор Поліщук мав би з’явитися. До заяви прошу долучити публікації у Фейсбуці. Юрій Іваницький, Олег Колісник і Ольга Вознюк можуть їх підтвердити», - зазначив Павло Черніка.

Він зауважив, що свідки можуть підтвердити недостовірність інформації, опублікованої Ігорем Поліщуком у Фейсбуці. Відтак, попросив заслухати свідків у справи.

Натомість Святослав Туз сказав, що Наталія Поліщук придбала продукцію «Полісся-Трейд» у магазині «Гроно» із акцизами, які не відповідали якості. Це нібито підтвердила експертиза.

«Вважаю, що цей доказ не треба долучати. Тут немає тверджень Нестерука Петра, він безпідставний. Експертний висновок містить оціночний характер. Це не стосується матеріалів справи», - наголосив Павло Черніка.

Суд вирішив долучити всі документи до справи.

Святослав Туз попросив опитати як свідків Вячеслава Марушко та Наталію Поліщук. Це клопотання суддя задовольнила.

Представник відповідача попросив також призначити експертизу постів Ігоря Поліщука у Фейсбуці.

«Вважаючи, що предметом справи є факт наявності або відсутності поширення Поліщуком недостовірної інформації про позивача, треба з’ясувати, чи є інформація у Фейсбуці негативною, викладена у формі оціночних суджень чи твердження», - сказав він.

На період експертизи Святослав Туз попросив зупинити провадження у справі.

«Ігор Поліщук не спростовує, що поширював цю інформацію, а хоче перекласти все на експертизу», - наголосив адвокат Петра Нестерука.

Після розгляду клопотань суддя Світлана Рудська вирішила поки не призначати експертизу через відсутність обґрунтувань.

Представник Ігоря Поліщука запитав, у чому полягає завдання моральних збитків і чи є їх докази. Він також категорично заперечує позовну заяву.

«Якщо виконувач обов’язків голови міськради дозволяє собі таке, то дана інформація має певну силу. Її читають депутати міської ради, громадські активісти і Петра Нестерука питають про це. Це порушує ділову репутацію і впливає на неї. Позивач вказує, що поширення недостовірної інформації спричинила йому моральну шкоду», - відповів Павло Черніка.

Зі слів Святослава Туза, алкогольні вироби, які продавались у магазині «Гроно», бенефіціарним власником якого є Петро Нестерук, не відповідають стандартам.

«Був сюжет «Аверсу». Там зазначається, що Наталія Поліщук і оператор Вячеслав Марушко придбали горілку. Згодом акцизні марки були передані на експертизу і було отримано висновок відповідно до якого, акцизні марки не відповідають стандартам. Згодом ця інформація була поширена у виданні «Волинські новини». Це особиста позиція Ігоря Поліщука і є оціночним судженням», - заявив він. Адвокат додав, що якщо Петро Нестерук є публічною людиною, то він дав мовчазну згоду на обговорення його діяльності і що щодо нього звучатиме критика.

Відповідач підтвердив, що інформація була опублікована на сторінці Ігоря Поліщука у Фейсбуці, проте, за його словами, він не знає, ким вона була написана.

Суд оголосив перерву у справі для виклику свідків до 22 вересня, 14:15.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно робить.
Відповісти
Вмазала б ти того фальсифікату наприклад, і потім на лікарняний, подивився щоб ти заспівала!
Бажаю, щоб у Вашому житті і у Ваших близьких такого прикрого моменту не було!
Відповісти
Отой "шмурдяк" вживпти...аже краще свою самогонку
Відповісти
за правду - не судять.... в інших країнах...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні