На що живуть підозрювані хабарники з Горохівщини, – е-декларації

39
16
На що живуть підозрювані хабарники з Горохівщини, – е-декларації
Правоохоронці викрили трьох керівників у Горохівському районі на вимаганні 7 тисяч доларів хабара.

Йдеться, зокрема, про голову Горохівської РДА, очільника Горохівської райради та начальника відділу Держгеокадастру у Горохівському районі.

Як повідомляють у прокуратурі, 4 вересня посадовці отримали 4 тисячі доларів від загальної суми за прийняття рішення про передачу підприємцю в оренду 70 гектарів землі для сільського господарства.

Видання «Волинь24» вирішило дослідити електронні декларації посадовців та з’ясувати, що спонукало їх до корупції: бідність чи жадібність.

У ГОЛОВИ РДА БІЛЬШЕ 300 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ «ДОДАТКОВИХ БЛАГ»

Голова Горохівської РДА Любов Матвєєва вітається з чиновником з Києва
Голова Горохівської РДА Любов Матвєєва вітається з чиновником з Києва


Першим претендентом на кримінальну відповідальність за вимагання й отримання хабара є голова Горохівської РДА Любов Матвєєва.

Посаду голови райдержадміністрації вона зайняла у квітні 2015 року, а до цього очолювала місцеву виконавчу службу.

Чиновниця, яку впіймали правоохоронці, має будинок в Горохові на 104,9 м2. На її матір Валентину Ковтун задекларовано 600 м2 землі, а також торгівельну площу на 38,5 м2 в горохівському універмазі.

В сім’ї голови РДА є стареньке авто ГАЗ 1965 року випуску та причіп.

Любов Матвєва минулоріч заробила 181,2 тисяч гривень (15,1 тисяч гривень в місяць). Ще 305,3 тисяч гривень доходу вона вказала як додаткове благо.

Матір чиновниці, крім того, що отримує пенсію (15 тисяч гривень у 2016 році), мала ще 438,3 тисяч гривень доходу від підприємницької діяльності. У чоловіка Павла Матвєєва було 13,5 тисяч гривень пенсії.

Крім того, сім’я голови РДА володіє 15-ма тисячами доларів готівки.

ГОЛОВА ГОРОХІВСЬКОЇ РАЙРАДИ – КОМБАЙНЕР І «СВИНЯР»

Голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк
Голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк


Другий підозрюваний – голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк.

Будучи керівником ПП «Макс Ком» та представляючи Аграрну партію України він став головою райради 3 грудня 2015 року.

Посадовець з жовтня 2016 року володіє будинком на 259,2 м2 в Горохові. Також він має там дві земельні ділянки сукупною площею 1762 м2.

Значні володіння в голови райради є в селі Печихвости на Горохівщині. Там він має два свинарники, родильне відділення, склад кормоцеху та складо, а також орендує земельну ділянку на 17,2 тисячі м2.

Крім того, у власності голови райрари є чимало техніки. Він має три зернозбиральні та один бурякозбиральний комбінати. Також користується трьома вантажівками, одну з яких орендує в ПП «Макс Ком», трьома легковими автомобілями. Одне з авто належить дружині Оксані. Друге – юридичній особі ТзОВ "ВІЕЙБІ лізинг".

Голові Горохівської районної ради належить 2 тисячі акцій ПАТ "Горохівський цукровий завод" номіналом 0,25 гривень.

На посаді очільника райради Тарас Щерблюк заробив 82,6 тисяч гривень. 65 тисяч – на оренді. 603 тисячі гривень посадовець заробив, продавши транспортний засіб.

29,1 тисяч гривень заробила в ПП «Макс Ком» дружина голови облради. 400 тисяч гривень Тарас Щерблюк тримає на рахунку в ПП «Макс Ком».

СОЦДОПОМОГА ДЛЯ РУБАХИ

Начальник відділу Держгеокадастру у Горохівському районі Сергій Рубаха (фото з феусбуку)
Начальник відділу Держгеокадастру у Горохівському районі Сергій Рубаха (фото з феусбуку)


Третім невдахою, якого підозрюють в хабарництві, є начальник відділу Держгеокадастру у Горохівському районі Сергій Рубаха.

Посадовець живе у батьківському будинку на 120 м2 в селі Мар’янівка Горохівського району. У цьому ж селі батькові Анатолію Рубасі належить 700 м2 землі. На батьків чиновника записано також дві земельні ділянки в селі Цегів на Горохівщині сумарною площею 40 тисяч м2.

Їздить Сергій Рубаха на «мазді» 323 ВА 1997 року випуску.

У 2016 році він заробив 70,7 тисяч гривень на посаді начальника відділу Держгеокадастру. 13,5 тисяч гривень він отримав соціальної допомоги. Ще 9,4 тисяч гривень – в Горохівській РДА.

Дружина посадовця Ольга отримала 10,3 тисяч гривень соцдопомоги. А його батькам дісталося по 15 тисяч гривень пенсії та майже 4 тисячі гривень від фермерського господарства Галстедан на оренді землі.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)

На головному фото - голова Горохівської райради Тарас Щерблюк та голова Горохівської РДА Любов Матвєєва
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відкуплятся всі
Відповісти
Ото їм б...м ще моло ?
Відповісти
Але... А. Щерблюка не спіймали на хабарі а дописали потім. Б. Мало віриться в те що Щерблюк міг би бути в одній компанії з Матвєєвою і повестися на такий мізерний забар в порівнянні з його статками. В. голова районної ради за посадою не має ніякого відношення до виділення земельних ділянок чи надання їх в оренду. По інших фігурантах - все можливо.
Відповісти
Затверджується грошова оцінка на сесії районної ради та є як один з речагів впливу.
Відповісти
А звідки ж у батьків начальника
Держгеокадастру стільки землі? учасники бойових дій по півтора року пороги оббивають, не можуть добитися того, що по праву належить і обіцяно державою. А чому нічого не вказано у декларації Рубахи про продуктовий магазин у центрі Мар'янівки?
Відповісти
Горохівська область звучить круто :)
Відповісти
То заберіть , нарешті , те що їм не належить !!!!!! А то тільки напишіть, покажуть , а вони відкупляться і знову будуть брати хабарі !!!! Хіба за таку Україну , хлопці гинуть !!!!! Покажуть, що за хабар - буде жорстке покарання !!!!!!!!!!
Відповісти
Дуже хотілося б, щоб посадили і забрали усе майно!
Відповісти
А чого вибірково про Щерблюка написали що з Аграрної партії? Оголосять вже всіх. Матвєєва з БПП, Рубаха не відомо. Писати то вже писати, чи не правда?
Відповісти
КОМБАЙНЕР І «СВИНЯР»)))
Відповісти
...І СВИНЯ
Відповісти
Перш ніж обзивати когось подивись на себе у дзеркало.де твоя гідність,хаме?
Відповісти
Яка не культурна людина. До речі Т.В. Щерблюк ще до голови районної ради працював на землі і знаючи його від розмов багатьох людей він би не взяв хабара ніколи. Його вихованість не дозволить цому це зробити.
Відповісти
люди добрі .це просто пиль проти Луцька аЛуцк проти Києва деходять мілліони Дали вказівку зверху от вам і результат любого чиновника можна зловити на хабарі Це всі розуміють Зовсім недавно гелікоптерами лапали податківців з міліонами ніхто не сидить. можуть показуху на цих зробити не думаю що вних міліонні статки щоб відкупитись хоча час покаже
Відповісти
Цікаво перевірити тих, які зробили всю цю показуху, які в них статки! Всім зрозуміло що це банальна підстава! Була б сума якась серйозна. Чомусь президента нашого так не трусять і всіх законодавців, там ще ті бідолахи. А на простих районних чиновниках звання заробляють. Шкода, що репутацію підпсували, бо як люди вони хороші. А тих, кого можна було зловити на більш серйозних хабарях так і не зловили, і дальше крадуть землі в районах.
Відповісти
От невмієш не берись. Жанна брала і частіше ніж пчихала і нічого, Юзвик накрав, що сам вже не може придумати що йому строїти і де це все подіти. А ці троє попались. Скільки Матвєєва на роботу народу набрала, без жодного хабара. Скільки хорошого Щерблюк вже встиг зробити. А ніхто і не згадає. Ніколи людям не вгодиш. Нормальні люди були. Нажаль не безгрішні. Але всі ми не без гріха.
Відповісти
Цілком з вами згідна. Напевно для наших людей краще буде засмерджана Гнила Липа, і сіре місто! Все-таки зробили ці люди багато доброго. А беруть хабарі всі, просто мало хто людиною залишається! Це просто Україна така в нас, а люди живуть як хто може.
Відповісти
При чому тут наша держава? Україна це ми, ті що так хочуть чинити
Відповісти
Розкажіть що ж вони зробили???? У місті точно нічого. Доьрогу в Печихвости до своїх полів??? Жанна точно більше зробила для району. А це тільки груз....
Відповісти
Сидіть у квасові бо ніхто з усього району вас бачити не хоче ви то точно не для громади району працювали.а себе з бідності витягували.ще наглість маєте писати тут про себе
Відповісти
А що в Квасові особливе зроблено. Світло і то тільки тільки центральна вулиця, то по всіх селах робили світло бо були виділені гроші по програмі освітлення сіл. Чим тобі Квасівці не вгодили. Дорогу орендарі змарнили автобус ходить аби як не маршруту. Кохані депутати районної ради скажіть, що ви "зробили" для Квасова і інших сіл району? Ви тільки робите перед виборами. І чого це ви Квасівців бачити не хочете чим ми вам невгодили. Чи всіх селян рівняєте по одній людині.
Відповісти
чим тобі Квасівці невгодили. По одній людині не можна судити всіх
Відповісти
Усіх каструвати і стерелізувати по тртє коліно та пустити на переробку в комбікорм для корму курям і свиням.
Відповісти
Скільки б століть не пройшло , нічого не міняється. Людям таки подавай «Хле́ба и зре́лищ!».
Краще б написали хто замовив концер! Перераховувати , що Матвеєва і Щерюлюк зробили для району не буду. Хто живе в м. Горохів і Горохівському районі про це добре знають і розуміють , що це банальна підстава. Комусь наше керівництво не догодило і вирішили подіти одним махом. 1/3 з 7000 $ не смішіть:) . Ніхто на таку суму і не повівся б.
Комбайнер і "свиняр" - звучить образливо !!!! Можливо я так читаю, але побільше б таких комбайнерів як Щерблюк , то можливо в нашій країні і жилось краще .
Піде багато нервів , щоб довести , що ти не олень ! І напевно в них пропаде бажання щось і далі робити для міста і району. А це і є ціль замовника концерту.
Відповісти
дуже добре що так сталось ,надіємось,що причетність посадовців буде доказана і вони будуть покарані,але дуже були б раді,щоб відповідні органи навідались і в районну нашу лікарню,ой скільки там їм роботи!!!
Відповісти
Шановні Любов Матвєєва, Тарас Щерблюк, СЕРГІЙ Рубаха, більшість горохівчан і не тільки, Вас підтримають. Будьте сильні. Страшний суд той, що на небі, і нехай його бояться ці гниляки, які роблять всякі пакості!
Відповісти
Щерблюк коли прийшов до влади,то мав свій бізнес.І для нього це не такі і великі гроші.
Відповісти
Мабуть уже на лікарняних ліжках всі , як у нас заведено)
Відповісти
Вже там :) .
Відповісти
Автор статті сам свиняр. До відома цього писаки -свинара доводжу,що професія ХЛІБОРОБА таких як він годує! Інтелекту в бідуна дуже бідно. Хамом бути тепер вигідно.
Відповісти
Тарасе Васильовичу,ми з вами! Вдячних вам людей за ваші добрі справи багато. Достойно і гордо тримайтеся!Ви не хабарник і кожен в Горохові це добре знає!!!!!
Відповісти
Васильович, не віримо в усе що за цих два дні було написано й знаємо, що Ви порядна людина, яка намагалася щось змінити у нашому районі, вносила неабияку лепту в його розвиток. Мусите пройти це випробування й з високо піднятою головою продовжити свою діяльність на благо громади Горохівщини.
Відповісти
Тарасе Васильовичу,не опускайте руки-вагома більшість жителів Горохівського району на Вашій стороні!Горохівщині Ви потрібні як чиновник,господар,фермер і хороша людина!Тримайтеся і удачі Вам!
Відповісти
Писати всяку фігню про людей це ми всі вмієм, облити лайном, порадіти з чужого горяперші. А досяг кожен у своєму житті зокрема автор статті. Облити людей брудом та звинуватити у злочинні без суду - це порушення Конституціі Украіни. Подивіться спочатку на себе, а потім судіть ближнього свого.
Відповісти
Хай чухається краще. Ще півроку - і від району одні рожки та ножки залишаться. І нікому вже не буде діла яка він людина чи господар. Піде за вітром все і всі.
Відповісти
Немає гіршої людини, яка тішиться з чужих неприємностей, Немає підлішої людини яка образливими словами відзивається про зовнішність іншої. Прикриваючи своє обличчя видуманим псевдонімом ображати того хто не сплітає пліток а працює ,так пишуть лише невдахи і ледарі. Цікаво як би ось такі гребли будучи на керівних посадах? У чужому оці й порошинку бачать, у своєму й поліна не помітить.
Відповісти
Не осуджуйте цих людей, бо не вам їх судити! Всі ви герої! Я не сильно віру в те, що вони брали хабара, але навіть якщо і так то це не такі великі гроші для громадських чинників і т.д. Тай з рештою, я впевненна, якби в когось із вас була можливість отримати такі гроші на руки, в такий важкий час, коли все по космічних цінах, ви точно б не відмовились. А Щерблюка, Матвєєву Любу, знаю добре, а ще краще Рубаху Сергія і я вам скажу, що це добрі люди і за такий мізерний хабар як для нашої країни ЇХ ЩЕ НЕМА ЗА ЩО САДИТИ ЗА ҐРАТИ!!!!
Відповісти
Хабар є хабар,малий,великий,як для кого....Диму без вогню не буває.І нема чого писати хвалебні оди.Час і слідство розставить все на свої місця....
Відповісти
Не смішіть!!!! Не брали???? То чому гроші були в них, коли їх затримали???? Чому???? Якби не хотіли б брати,то виставили б цю людину за двері. А так,мабуть,ще й подякували за ці 7000$ . І не пишіть ,що хороші,не брали...Була б моя воля,то б я садивби усіх ХАБАРНИКІВ на років 15-20 ,тоді точно навели порядок . Шкода тих людей,що загинули на майдані,на сході,не за таких дурнів вони гинули.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні