У Білорусі Росія готується до наступу, - начальник генштабу України

3
0
У Білорусі Росія готується до наступу, - начальник генштабу України
Навчання «Захід-2017» у Білорусі мають на меті підготовку російських військ до наступальних дій.

На цьому 1 вересня наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, - повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

«Реальні масштаби заходів підготовки до навчання “Захід-2017”, терміни його проведення, обсяги залучення органів військового управління та військ (сил), в першу чергу – російських, а також інших взаємопов’язаних заходів свідчать, що дійсна мета, цілі та завдання навчання виходять далеко за рамки офіційно оприлюднених, які є лише частиною та прикриттям справжніх планів», – сказав генерал армії України Віктор Муженко.

Він повідомив, що загальна чисельність учасників російських навчань може сягати 230-240 тисяч осіб. З них на Південно-Західному стратегічному напрямку – близько 100 тисяч осіб, у тому числі до 70 тисяч військовослужбовців Збройних сил та до 30 тисяч співробітників інших силових структур Росії.

За його словами, зміст заходів стратегічного навчання “Захід-2017”, склад військ (сил), що залучаються, дозволяє Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання та створити умови для їх тривалого застосування.

«Це об’єктивно зумовлює виникнення воєнної загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, зважаючи на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо утиску прав і свобод, загрози безпеці російськомовного населення», – зауважив Головнокомандувач Збройних Сил України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закушувати треба!
Відповісти
Дурний піп - дурна його молитва....Воно за Іловайськ Дебальцево ДАП ЛАП та інш..навіть не пробувало відповідати - а тут розкукурікалось.....
Відповісти
Придавіть хто-небуть того бісового недомірка.Стільки людей через нього загинуло,щоб він здох!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні