На Волині є значно гірші школи, – ОДА про сільський протест

1
-3
На Волині є значно гірші школи, – ОДА про сільський протест
У селі Стобихівка Камінь-Каширського району 1 вересня батьки заявили, що не пустять дітей до школи, поки там не збудують новий навчальний заклад.

Однак у Волинській ОДА пояснюють – ситуація не критична і вирішити її можна, однак – поступово.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук.

«Сьогодні голова їздив подивитись на будівництво школи у селі Осівці, яку зводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Пізніше туди приїхали люди зі Стобихівки і сказали, що не пускатимуть дітей до школи, бо вона в аварійному стані, вимагали збудувати нову», - розповідає чиновниця.

З її слів, голова ОДА Володимир Гунчик пояснив селянам, що наразі в області є 38 шкіл, які перебувають у значно гіршому стані, тому будівництво нового навчального закладу у Стобихівці – не на часі. Тим більше, що на будівництво нової школи потрібно мінімум 2-3 роки і 40-60 мільйонів гривень.

Кілька років тому на зведення школи у Стобихівці вже виготовляли проектно-кошторисну документацію, однак нині вона не відповідає реаліям – занадто дороговартісний проект.

«Місцева влада готова вирішувати проблему силами власного бюджету. Так, вже добудовано кілька класних кімнат, вони готові переобладнати їдальню. Тимчасово це питання можна вирішити, а коли буде змога, говоритимемо про новий навчальний заклад», - наголошує Світлана Головачук.

Крім того, каже посадовиця, наразі не можна говорити про те, що стан школи аварійний і стеля загрожує обвалитись дітям на голови.

«Зрозуміло, що за таких умов ніхто не пустив би дітей на навчання. Виконавча влада обстежує навчальні заклади перед 1 вересня і є люди, які відповідають за їх стан», - додає вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця Голованчук за Гунчика буде наради проводити! Смішно нам в ОДА!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні