--> Луцький депутат Андрій Покровський презентував Громадський рух «СВІДОМІ» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький депутат Андрій Покровський презентував Громадський рух «СВІДОМІ»

0
5
Луцький депутат Андрій Покровський презентував Громадський рух «СВІДОМІ»
У Луцьку розказали про принципи та завдання нового громадського руху.

Презентація Громадського руху “СВІДОМІ” відбулася у вівторок, 29 серпня, в центральному офісі ГР "СВІДОМІ" на території рекреаційної зони "CityPark".

"СВІДОМІ" – це моя соціальна відповідальність перед суспільством. Я багато досяг в бізнесі і вважаю, що не можу перебувати осторонь від проблем, які існують", – зазначив депутат Луцької міської ради Андрій Покровський.



З його слів, основною метою руху є забезпечення добробуту, безпеки та процвітання українців на своїй землі через тісну взаємодію та взаємодопомогу свідомих, відповідальних, активних громадян-лідерів, що здатні самовіддано працювати, керуючись принципами Громадянського руху:
– відповідальність – ми самі відповідальні за наше майбутнє, а тому не можемо бути осторонь суспільних процесів у громадах та державі;
– активність та дієвість – лише активна позиція кожного та цілеспрямована дія дає результат;
– орієнтація на успіх – ніхто не побудує успішну країну, якщо не буде прагнути цього;
 самодостатність – основою для розвитку держави є самодостатній, забезпечений українець, який вимагає справедливих законів та гідного ставлення до себе від держави;
економічний добробут та патріотизм – ми створюємо бізнес та сплачуємо податки в Україні; навчаємось тут, інвестуємо чи приваблюємо інвестиції сюди, заробляємо та витрачаємо гроші у своїй країні;
толерантність – ми відкидаємо речі, які роз'єднують громадян (належність до різних релігійних конфесій, політичних чи громадських об'єднань, мовних груп) та з повагою ставимось до поглядів та ідей інших активних і відповідальних громадян та об'єднань.

"В нашому суспільстві дуже багато несправедливості та різних речей, які втомлюють українців. Громадяни не бачать світла в кінці тунелю. Я хочу, щоб люди почали жити. Жити не очікуючи покращень, а маючи все, що потрібно", – каже меценат.



Андрій Покровський зауважив, що стратегічні цілі Громадянського руху "Свідомі" базуються на забезпеченні динамічного розвитку України, кожного міста та громади, і в першу чергу міста Луцька:
– забезпечення привабливого інвестиційного клімату;
– розбудова інфраструктури;
– гарантування безпеки громадян;
– розвиток сучасної та конкурентної системи освіти;
– впровадження ефективної системи охорони здоров'я;
– підвищення рівня громадянської культури та свідомості громадян.

Депутат підкреслив, що "Свідомі" не планують боротися за владу, проте впливатимуть на неї будь-якими дозволеними методами.

"Нема ніякого царя чи якоїсь іншої особи, що все вирішуватиме. Ми самотужки повинні нести відповідальність за власну державу. Принцип "моя хата скраю - нічого не знаю" нам не підходить. Давайте орієнтуватися на успіх. Буде складно, але інших варіантів немає", – резюмував Андрій Покровський.



Співзасновник "СВІДОМИХ", продюсер суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд Live" та громадський діяч Тарас Шкітер розповів, що їхня команда буде послідовно підходити до впровадження проектів, які спрямовані на реалізацію стратегічних цілей і формуватимуться, керуючись принципами громадянського руху.

Ми готуємося створити антикорупційний блок. Це ряд заходів, який передбачатиме виявлення, висвітлення та протидію корупції. Дуже важливі для Луцька екологічні та соціальні проекти. Згодом почнемо над ними працювати", – каже він.

Тарас Шкітер зазначив, що наразі "Свідомі" розвиватимуть три проекти: соціальну програму "Ми Свідомі", "Округи без депутатів" та "Школу свідомого громадянина".

"Ми зрозуміли, що невелика кількість свідомих громадян досягає такого результату, який відчуває набагато більше людей. Нам потрібно об'єднуватися і реалізовувати свої ініціативи. Соціальний проект "Сіті Парк" було створено фактично однією людиною і одномцями, які допомагали. Але позитивні результати відчуває більшість лучан", – зауважив медійник.

Ще один із засновників, юрист та куратор соціальної програми "Ми Свідомі" Павло Павлюк зауважив, що упродовж року в Луцьку було проведено антинаркотичні ток-шоу у всіх школах містах. Він підкреслив, що ініціативу буде продовжено та розширено в майбутньому.

"Тепер ми говоритимемо не лише про заборонені речовини та їхні руйнівні наслідки, а й про шкідливий вплив таких легальних наркотиків, як алкоголь та цигарки. Ми будемо проводити антрекламу всім шкідливим звичкам та привчатимемо молоде покоління до здоров'я та свідомості", – сказав він.

Павло додав, що чудовою альтернативою наркотикам та алкоголю є спорт. Саме тому на території "CityPark" зведено новий універсальний майданчик, де "Ми Свідомі" організували безкоштовні секції для діте"Ви зможете залишити тут свою дитину, знаючи, що вона грає у футбол чи щось інше, а не п'є пиво чи знайомиться з цигарками", – підкреслив куратор.



Наостанок Андрій Покровський закликав усіх свідомих лучан єднатися для змін.

"Лише свідомі громадяни здатні побудувати успішну країну. Приєднуйтесь до "СВІДОМИХ"!" – завершив меценат.

Адреса руху: www.свідомі.укр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні