На Шацьких озерах масово не сплачують туристичний збір

3
-2
На Шацьких озерах масово не сплачують туристичний збір
Якщо порахувати сплачений туристичний збір, виходить, що волиняни, які здавали в оренду нерухомість на Шацьких озерах, заробили за півроку 17 тисяч гривень.

Таку цифру назвали на колегії Шацької РДА, пише "Район. Шацьк".

Загалом на колегії гостро піднімалося питання про те, що здавачі майна в курортних селах не поспішають сплачувати туристичний збір.

Голова райдержадміністрації Василь Голядинець під час виступу наголосив: коли не сплачують туристичний збір фізичні особи, то це ще можна якось зрозуміти, але коли немає надходжень від баз відпочинку - то це вже нонсенс. І на це треба звернути увагу керівникам сільських рад в першу чергу.

«Ще з минулого року наголошувала сільським головам, аби створювали реєстр здавачів майна. Цим поки що зайнялася тільки Шацька селищна рада, яка взяла за основу інформацію із сайтів в Інтернеті. Я не розумію, чого до цього часу ніхто нічого так і не зробив», - повідомила начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ Світлана Сулік.

Ігнорувати сплату цього виду податку не мають права й власники баз: деякі сплачують на повну, а деякі обходяться декількома сотнями гривень. Пропозиція Світлани Сулік – сільським радам таки зайнятися створенням реєстру здавачів майна і за ним працювати над збором податків та платежів.

«Якщо порахувати, скільки туристичного збору сплатили наші жителі від прийому відпочивальників, це 1% від заробленого, то виходить, що усі разом заробили аж 17 тисяч гривень. Чи може таке бути?» - поцікавився перший заступник голови РДА Віктор Плейтух.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Податки треба зробити нормальні,а не драконівські здирства...
Відповісти
А ціни,як на середземноморських курортах не драконівські здирства...????
Відповісти
СВІТЯЗЬ --загаджуємо .А платити не хочемо --ТАКА скупердяйська ментальність . НАВОДЬТЕ владці ПОРЯДОК !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні