--> «Все своє життя я присвятив юриспруденції» - адвокат Володимир Стасюк* | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Все своє життя я присвятив юриспруденції» - адвокат Володимир Стасюк*

0
9
«Все своє життя я присвятив юриспруденції» - адвокат Володимир Стасюк*
Володимир Стасюк – досвідчений та успішний юрист. Корінний лучанин, має вищу юридичну освіту. Отримав свідоцтво про заняття адвокатською діяльністю №361 від 17.03.2008 року.

– Володимире Яковичу, чому вирішили стати адвокатом?

– Практично все своє життя я присвятив юриспруденції. Працював слідчим, начальником слідчого відділення Луцького міського відділу міліції та начальником слідчого відділення Податкової міліції. Тому після виходу на пенсію, в 2008 році, вирішив скласти іспит та отримати свідоцтво про право на здійснення адвокатської діяльності. Професія адвоката виявилася складною, але водночас надає можливість вільно розпоряджатися своїм часом.



– Згадайте Вашу першу справу?

– Мої перші справи - це два вбивства та зґвалтування, що трапилися у Луцьку в 2008 році.

– У чому, на вашу думку, полягає особливість адвокатської діяльності?

– Професія адвоката є специфічною, оскільки вимагає бути всесторонньо обізнаним у праві. Постійно вивчати законодавство, бути у курсі змін до нього. Також постійно контактувати з держаними структурами (слідчими, прокурорами та суддями).

– А як у вас складаються стосунки із суддями?

– В основному із суддями я завжди намагаюся знаходити спільну мову у відповідності до вимог чинного законодавства. Не вступаю у конфліктні ситуації, але при цьому завжди наполегливо відстоюю інтереси свого клієнта. Звичайно, що в процесі розгляду справи судді не завжди об’єктивно приймають рішення. Тому їх рішення оскаржуються як в апеляційному, так і в касаційному порядку. Це дає свої позитивні результати в інтересах мого клієнта.



Чи доводилось вам відмовляти у захисті людині?

– В захисті прав людини я ніколи не відмовляв.

– За яких причин могли б відмовитися захищати злочинця?

– Лише у випадках, передбачених статтею 78 КПК України.

– Володимире Яковичу, як ви вважаєте, яка найбільша проблема судової системи існує сьогодні?

– Вважаю, що найбільшою проблемою судової системи є її недосконалість, а також залежність від органів державної влади.

– Кого із відомих адвокатів вважаєте своїм кумиром?

Шмідт Юрій Маркович (10.05.1937 – 12.01.2013) – відомий юрист та правозахисник. Він перший у пострадянській історії в 1999 році добився виправдального вироку щодо обвинувачення у державній зраді капітана Нікітіна Олександра.

– Ви берете участь у громадській діяльності?

– Участі у громадській діяльності не беру, оскільки не бачу у цьому ніякого сенсу.

– Яке ваше життєве кредо?

– Я завжди притримуюсь власних принципів, які полягають в чесності, добропорядності та досягненні справедливості. Своє життя я намагаюся прожити з користю як для своїх рідних, так і для оточуючих.



– Розкажіть про свої захоплення?

– Для мене це - адвокатська діяльність. Я вважаю: для того, щоб робота подобалася, вона частково повинна бути і вашим захопленням та вашим хобі. Без цього в роботі не буде натхнення та позитивного результату.

У вашому розумінні, який він, сучасний адвокат? Його характеристики?

– Для мене сучасним адвокатом є високоінтелектуальна особистість, із власними непорушними принципами. Насправді успішним адвокатом може бути лише різносторонньо розвинута людина. Яка є психологічно стійкою, витривалою, оскільки судові засідання можуть тривати більше 4-5 годин. Адвокат – це особа, яка є безкомпромісною і водночас, за певних обставин, може йти на певні поступки, але діяти лише в інтересах свого клієнта.

– Володимире Яковичу, коли адвоката можна вважати успішним?

– Саме приємне - це вдячні слова клієнтів, які, на їхню думку, звернулися в безнадійній ситуації, але справа була вирішена на їхню користь.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні