--> У селі на Волині - африканська чума | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині - африканська чума

0
-10
У селі на Волині - африканська чума
У селі Хотешів Камінь-Каширського району зафіксували спалах африканської чуми свиней.

Зокрема, 20 серпня надійшла інформація про загибель однієї свині в господарстві жителя села Хотешів. Спеціалісти ветеринарної медицини при патологічному розтині трупа тварини, що загинула, виявили характерні зміни для африканської чуми свиней (АЧС). Результати лабораторних досліджень попередньо відібраного матеріалу підтвердили діагноз, - повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Нагадаємо, нещодавно спалах африканської чуми свиней зафіксували на Рівненщині, поблизу кордону з Волинню.

З метою ліквідації спалаху цього захворювання рішенням комісії територію Хотешівської сільської ради оголошено неблагополучною та з 21 серпня встановлено карантин (на 40 днів в зоні захисту епізоотичного осередку), а також визначено зону спостереження (нагляду): с. Котуш, с. Добре.

Окрім того, категорично заборонено вивіз тварин, у тому числі птиці, продаж тварин, птиці, м’ясних продуктів на ринках. У торговельних закладах на м’ясо потрібні відповідні супровідні документи, які підтверджують його походження з м’ясопереробних підприємств та боєнь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні