Нові луцькі лавки обізвали «совєтщиною», а їх авторів запідозрили в сублімації

20
6
Нові луцькі лавки обізвали «совєтщиною», а їх авторів запідозрили в сублімації
Нові лавки з гербом міста Луцька, встановлені нещодавно у Центральному парку міста, місцевий краєзнавець Ігор Левчук назвав такими, що не відповідають епосі, адже виконані в стилі типового сталінського ампіру.

Про це Ігор Левчук написав у Фейсбуці.

“Це типовий сталінський ампір. Він характерний для доби індустріалізації”, - написав Левчук.

Левчук зауважив: такі лавки не відповідають ні епосі, ні стилю простору.

“Сталінський ампір отримав чудове доповнення... Цікаво чи біля обкому партії поставлять?” – зіронізував Левчук.

“Можливо підсвідомість, пригнічена владними батьками чи керівниками, вимагає сублімації і форми певного гатунку. Але це не вартує того, щоб на порозі 21 століття знову вертатись в 20-те” – зауважив краєзнавець.

Лучанка Тетяна Саричева зауважила у коментарях до допису Левчука: “Совєтщиною повіяло, тут погоджуюсь”.



Довідково:

Сублімація - психоаналітичний термін, що позначає один із психологічних захисних механізмів дорослої людини. Сублімація в психології - психічний процес перетворення і перенаправлення енергії на соціальну роботу і культурну творчість. Поняття було введене З. Фрейдом в 1900 році. При сублімації соціально неприйнятні імпульси або ідеалізації свідомо перетворюються на соціально прийнятні дії чи поведінку, приводячи до довгострокової конверсії психічної енергії вхідного імпульсу. (Вікіпедія)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого ви так ?.... Це є сучасний стиль, називається "Свиня в кружевах"
Відповісти
Колеги журналісти, прошу не називаєте цього невігласа краєзнавцем! . .
Відповісти
якщо людина не байдужа, до того, як знищують місто і розкрадають, то чому він став невігласом. Левчук молодець, недає містянам стати бидлом
Відповісти
І можна по конкретніше в чому ця людина молодець? Може вона запропонувала свої варіанти, зробила замальовки , хоть щось зробила? Як кажуть в народі "п.здіти не мішки таскати" ось конкретна замальовка такої людини. Б.дло завзди залишиться б.длом. І не діло в тій сраній лавці і в тому фонтані, а діло в тому що це зробив Поліщук, і ви обсерете все що зроблене ним аби приховати свою бездпрнісиь, тупість і жлобство того що не зробили ви. А от би команда романюківців юних комсомолців це зробила тотви б анус їм без мила залізли так от невдача не зробили нічого за всі терміни
Відповісти
Можливо,досить! Не зроби-погано! Зроби-ще гірше! Да Ви "зацьомали" ,невдячні люди!!!!!
Відповісти
Це чудо в підтяжках з короткими штанами не краєзнавець!!!!
Відповісти
А як він охарактеризував би своє обійстя? Дизайн часів великої депресії чи палеоліту?
Троляка нічого окрім обсирання досягнень не зробив для міста... ходить тільки і смердить
Відповісти
Досить зручні лавки. Скажіть де Луцьку встановлені кращі?
Відповісти
Я знаю де краще) Біля "Променя" лавка-лежак))
Відповісти
Ну в принципі зараз в моді відкритий простір і все природне,може треба було колоди замість лавок положити і зарядні станції для Тесли щоб іти в ногу з епохою,цікаво як люди в Парижі,Відні та й у інших европейських містах живуть, в Версальському парку лавки в ногу з епохою,просто бред!!!
Відповісти
ДЛя того щоб судити інших , потрібно почати із себе. Подивіться будинок та подвір'я, де живе цей телепень., бомжатня. Друге питання - що особисто зробив Лечук для міста, окрім смердючих постів на всі теми, зрештою, хто визначив його краєзнавцем ????
Відповісти
левчук справді параноїк, і крапка. про дизайн лавок навряд чи хто взагалі думав, аби задниця петеушніка вмістилася, бо ж вони гуляють вночі. взагалі це хіба тема для обслинювання? просто це черговий висєр параноїка і його секти
Відповісти
Фууу!Ото знайшли поціновувача стилю...
Відповісти
Да вам не пофіг які лавки. Головне що вони є.
Відповісти
Тут не присутні ні ампір, ні сублімація, ні Фрейд. Навіщо точити горбатого до стіни? Щоб з допомогою філологічних ребусів і викрутасів показати свою зарозумілість і зверхність? І совєтщини тут нема. Швидше - відсутність елементарного художнього смаку в тих, хто проектував і виготовляв лавки. Такі речі не вимагають дипломів художніх академій, глибокого відчуття дизайну - це дається з молоком матері. З іншої сторони, щоб поставити лавку десь у громадському місці, то, виходячи з рівня свідомості наших деяких співвітчизників (мезозойська ера відпочиває), такі речі треба виготовляти з чавуну, вкопувати на метр в землю і додатково закріпляти важкими ланцюгами. Це я про "дизайн" на міцність. Це перестраховка від сучасного варварства. А про "смаки" Левчука можна цілі книги писати.
Відповісти
Могли б і з народом порадитись.Парк для всіх.
Відповісти
Левчук - містер "проти". Це з тих, кому усе заважає: і обком партії, і демократи, і ті, хто вулиці впорядковує і розширює, і ті, хто "копає" старовину, і міські лавки не такі, і сніг не білий, і вода не мокра. І герби заважають, і яйця заважають під час танцю. І попи радянські шкодять місту - копають під собором. Все-все заважає. Сперечатися з цим "містером" не можна ні при яких обставинах. Сказав люміній, значить люміній.
Відповісти
...і бандерштадт не такий, і бандера не такий, і патріотизм липовий
Відповісти
У звичайному парку, типові лавки. Такого типу вони по всьому світу стоять в парках.
Відповісти
Я не думаю що їх хтось під замовлення робив. Купили які були. В цьому і проблема в нашій країні, треба спочатку визначитись з концепцією, а дальше рухатись в одному напрямку і стилі. Якби там був якийсь дизайн парку можливо вони б не пасували. А якщо там не має ніякого стилю, відповідно такі і лавки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні