У Ківерцях на весіллі отруїлося 26 людей

3
3
У Ківерцях на весіллі отруїлося 26 людей
У Ківерцях на весіллі отруїлося 26 людей, з них семоро - діти.

Їх було госпіталізовано до Волинської обласної інфекційної лікарні та інфекційного відділення Ківерцівської ЦРЛ, - повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Так, хворих доставили у період з 14 по 15 серпня. У них наявні прояви гострої кишкової інфекції: підвищення температури тіла (до 37-39 градусів С), скарги на блювоту, пронос, болі в епігастрії.

Хворим встановлено попередній діагноз: харчова токсикоінфекція, сальмонельоз.

Стан 11 хворих, в тому числі однієї дитини, важкий, 12 хворих, в тому числі чотирьох дітей – середньої важкості, у 3 хворих, в тому числі 2 дітей - захворювання протікає в легкій формі.

У ході епідеміологічного розслідування встановлено, що хворі були на святкуванні весілля 13-го серпня в кафе «Гопачок» міста Ківерці. На весіллі святкувало 80 осіб.

З метою встановлення причин виникнення спалаху фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху.

У домашніх осередках та на об’єкті спалаху проведено заключну дезінфекцію, відібрано для лабораторного дослідження проби готових страв, вода питна, гігієнічні змиви. Проведено бактеріологічне обстеження працівників кафе, встановлено медичний нагляд за вогнищами захворювань.

Про факт епідемічного ускладнення повідомлено Міністерство охорони здоров’я України, голову обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління ДСНС у Волинській області.

Епідеміологічне розслідування триває.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І ще хтось щось має проти Ревізора і Інспектора Фреймут! А цій сфері у нас такий бардак, що треба кожний кожнісінькиц заклад перевірити і осоромити. Молодці, що написали назву закладу. Шкода тільки наречених, гроші витратили , а свято справді стало "незабутнім".
Відповісти
Мене шокує те, чому там люди замовляють. Там готує офіціантка та бармен. Кузара немає там. Руки не миють . ьам стакани брудні...фуууу
Відповісти
А може це домашні страви,наприклад, тортики? Тим-більше, що спека, а креми псуються. Звичайно, будуть все на заклад спихати. Цікаво, чи дали них на дослідження, чи встигли викинути?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні