Нари, наглядачі і форма НКВС: яким буде хостел у Луцькій тюрмі

9
-3
Нари, наглядачі і форма НКВС: яким буде хостел у Луцькій тюрмі
Приміщення колишнього католицького монастиря православні перетворюють на хостел.

Такий проект реалізує Волинська єпархія УПЦ КП у стінах пам’ятки архітектури національного значення, колишньому монастирі сестер св. Бригіди, а нині – Замковому Свято-Архангельському чоловічому монастирі у Луцьку, - повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

Оскільки ченці займають лише частину приміщень, іншу – крило першого поверху, вирішили перетворити на туристичний об’єкт.

«Хостел планується зробити тематичним – за зразком європейських хостелів, стилізованих під тюрму», – розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Константин Марченко.

Для любителів полоскотати нерви в майбутньому запропонують нари замість ліжок, двері із віконечками для наглядачів і навіть персонал на рецепції у формі НКВС.

«Без бізнес-складової реалізовувати такі проекти неможливо», – зауважує Константин Марченко. – «Чому в Європі всі старовинні споруди, навіть зруйновані, відбудовують, щоб використовувати як туристичні об’єкти, а ми своїм потенціалом нехтуємо? Людям не цікаво дивитись на руїни. Не цікаві й «мертві» музеї старого зразка. Ми таким чином покажемо історію, буде навіть можливість її відчути. Я вважаю, що це цілком прийнятно».

«Для втілення проекту потрібно багато коштів, – наголошує Константин Марченко. – Якщо сподіватимемось на свої сили, роботи триватимуть ще дуже довго, тож владика Михаїл звертатиметься за фінансовою підтримкою до держави».

Зараз завершено чотири кімнати. «Робота водночас і масштабна, і кропітка. На підлозі коридору був покладений звичайний асфальт. Довелось усе знімати та заливати підлогу. В кімнатах за радянського часу зробили стяжку поверх дерев’яної підлоги. Дерево прогнило, тож і цю підлогу довелось заливати наново. Спеціально купували органічну штукатурку, тому що настільки старовинну споруду не можна штукатурити звичайним цементом», – розповів Константин Марченко.

Під шаром «радянських ремонтів» в процесі реконструкції також відкрились залишки старовинних фресок. Зараз вирішується питання їх реставрації та збереження.

Нагадаємо, раніше керуючий Волинською єпархією УПЦ КП Михаїл дав інтерв'ю "Волинь24", в якому розповів яким буде музей-хостел у стінах колишньої Луцької тюрми, де нині монастир УПЦ КП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цілком нормальна ідея..хостелів у Луцьку не так і багато, а тут ще й тематичний буде...якщо вдало все поєднають то таке місце користуватиметься великим попитом
Відповісти
як ми бачимо попи - зовсім не ті хто вдало все поєднають. вони просто ліниві і не хочуть нічого переробляти, щоб зробити з тюрми місце вільних людей... наприклад жоден піп не допер, що персонал треба одягнути у форму в'язнів (наприклад смугасту - хай це зовсім не та, що була, проте суть головне) щоб підкреслити, що нині та тюрма живе інакше... а так вони планують витворити щось типу готової площадки для того щоб у любий момент будь-хто прибацаний міг зробити ту тюрму діючою... може вони так готуються москалів чекати, як та мерзота з Лондона через Берлін і Варшаву до Луцька заїде на броні???... От попи дебільнііііі!
Відповісти
а вечырні імітовані ростріли з кулеметів і скиданнями у ями туристів будуть?
о це була б фішка та ще на місці де дійсно було убито українських патріотів
хіба це не глумство на памяті над історією?...
Відповісти
Схоже в цих попів олії в голові взагалі не залишилось.
Відповісти
Олія, лой і олива - різні за походженням, призначенням, а головне результатом, речовини, ото вони їх і плутають...
Відповісти
бачу в когось настальгія за тими часами ? все очікував, але щоб ініціаторами були церква, то вже перебір міри
Відповісти
"... і навіть персонал на рецепції у формі НКВС".
Недоумки, це про вас сказано:застав дурня Богу молитись...
Відповісти
А чи подумали попи що своєю дурною вигадливістю не просто собі намагаються копіювати європейців, - вони реально наражають той персонал у формі НКВС на розправу якихось нащадків замордованих там людей... уявіть собі таке, цілком реальна поножовщина... і що тоді попи заспівають? що вони не при ділах, що провокацію важко було передбачити, що то все дурні люди які не можуть оцінити потужний попівський креатив??? заснований на тому, що мають певно дофіга тої форми на складах і не хочуть купувати чи шити нову, бо скнари і довбануті вузьколобії. Ніякої форми і ніяких гратів та нар ! Інакше у попів будуть проблеми, 100%! Я не проти вже що попи бухають то там то сям до ригачки, але хай не лізуть на рожон, їх творчість і креатив у них схолєри огидні.
Відповісти
А в формі НКВС у хостелі будуть працювати семінаристи. Це у них послух такий буде з благословення Михаїла:-)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні