«Владо, наведи порядок у місті!»: повний текст звернення АТОвців з приводу ситуації у Луцьку

7
6
«Владо, наведи порядок у місті!»: повний текст звернення АТОвців з приводу ситуації у Луцьку
Учасники АТО у Луцьку підписали звернення до президента України Петра Порошенка і керівників силових структур.

Текст звернення під час зібрання АТОвців у Луцьку на Київському майдані 11 серпня зачитав народний депутат Ігор Лапін.

Як зазначив Ігор Лапін, на зібранні, де зачитували звернення були представники різних формувань - 14-ї бригади, ДУКу, "Азову, 24-ї бригади, прикордонників, Самооборони, Правого сектору та інших.



Учасники акції вирушили вручити текст звернення до приміщень Управління СБУ, обласної прокуратури та Національної поліції. Аби, як пояснив Лапін, "через чергових передати ці звернення їньому керівницвту.

Наводимо повний текст звернення:

Президенту України 
Петру Порошенку
Генеральному прокурору України 
Юрію Луценку
Міністру внутрішніх справ України
Арсену Авакову
Голові Служби безпеки України
Василю Грицаку
Голові Національного
антикорупційного бюро України
Артему Ситнику

Пане Президенте України!
Панове очільники силових відомств!


До вас звертаються учасники АТО, представники патріотичних організацій міста Луцька та їх побратими. Більшість із нас воювали на сході. Воювали і продовжуємо воювати для того, щоб тут, на мирній Україні, був спокій. Але, повернувшись у наші домівки, ми не відчули бажаного миру, а потрапили в середовище беззаконня та вседозволеності окремих людей.

Ми не можемо почуватися безпечно у нашому місті, бо на наших побратимів, громадських активістів нападають за їх громадянську позицію, їм палять машини, влаштовують побиття. Так сталося із самооборонівцями Богданом Климчуком, якому спалили автомобіль 17 квітня 2015 року, Сергієм Рижковим, якого побили 12 жовтня 2015 року, а потім через місяць йому побили автомобіль, Сергієм Чуріковим, який через побиття потрапив у реанімацію 18 лютого 2016 року. Так сталося з бійцем Національних дружин Андрієм Д’яченком, якого побили 22 червня 2017 року та з активістом Народного контролю Михайлом Шелепом, якого намагались побити 4 липня 2017 року. Так сталося із народним депутатом України Ігорем Лапіним, члену сім’ї якого спалили автомобіль 8 червня 2017 року. По жодній із справ не знайдено винних. Так може статися знову. Всі ці люди вирізнялись активною громадською позицією, їм просто хотіли закрити рот.

Чи ви вважаєте, що місто, де відбувся теракт у консульстві Республіки Польща, коли зловмисники здійснили постріл у вікно з гранатомета, можна вважати безпечним? Останньою краплею став підпал готельно-ресторанного комплексу «Патіо-ді-Фіорі», вночі, коли там мирно спали люди. Власником закладу є відомий громадський активіст Володимир Пащенко, який володіє кількома місцевими інформаційними виданнями. І тепер ми думаємо лише про те, хто може стати наступною жертвою.

Ми не розуміємо, чому держава, в особі силових структур, дозволяє розвиватись і процвітати приватній армії Ігоря Палиці – «Варті порядку». Прикриваючись справжніми атовцями та патріотами, дана структура використовується як силовий блок для підтримки політичних акцій на користь партії УКРОП. Саме при ній формуються групи «тітушок» для залякування та дискредитації опонентів. Також у Луцьку працює так звана «нульовка», група особливо небезпечних людей, які виконують найбрудніші завдання кримінального характеру. Накази та фінансування цій групі і «тітушкам» віддають одні й ті ж люди. Під приводом виконання суспільно важливих завдань приватна армія однієї людини блокує вхід в адміністративні приміщення міської та обласної рад громадським активістам та журналістам. Під виглядом охорони громадського порядку було організоване прослуховування та стеження за громадянами України, а саме – за народним депутатом Ігорем Лапіним, секретарем міської ради Юлією Вусенко, керівником ГО «Азов-Волинь» Андрієм Д’яченком. На куплених та повністю підконтрольних Ігорю Палиці ЗМІ було опубліковано персональні дані його політичних опонентів, що є порушенням ст. 182 Кримінального кодексу. Через ці ж ЗМІ не припиняється інформаційна дискредитація окремих незручних людей.

За ініціативи господарів «Варти порядку» було здійснено захоплення приміщення Волинської ОДА 13 березня 2017 року. В 2014-му році ми бачили як захоплювали ОДА в Луганській та Донецькій областях. Аналогічний сценарій відпрацьовувався у нас. Ми підтримуємо спроби СБУ та прокуратури розібратись в законності існування та діяльності організованих груп, які діють на межі між сепаратизмом та тероризмом, але хочемо застерегти від гальмування цієї справи. Бо якщо цього разу керівництво приватної армії уникне відповідальності, відчуття безкарності спричинить нову хвилю злочинів та беззаконня у нашому місті.

На жаль, ми не бачимо як розслідуються підозри на подвійне громадянство Ігоря Палиці. Також ми не бачимо як НАБУ проводить розслідування щодо фінансування згаданого вище угрупування. Чисельність бійців «Варти порядку» на сьогодні нараховує понад 1000 чоловік. Це більше, ніж поліцейських у цілому місті. Крім того, ми не розуміємо як людина, будучи державним службовцем (голова Одеської ОДА з травня 2014 по травень 2015) та, будучи посадовою особою місцевого самоврядування (голова Волинської обласної ради з листопада 2015 до сьогодні), більшу частину часу проводить не на робочому місці, а за кордоном, хоча заробітна плата нараховувалась в повному обсязі.

За останніх півроку наше місто перетворилося на поле бою. Кульмінацією беззаконня та безкарності стало захоплення влади у Луцьку політичною партією УКРОП. Вже суди двох інстанцій постановили повернути владу законному секретареві, але рішення судів не виконуються. Повернулись часи «тітушок», їх активно залучають для політичних акцій. Сьогодні захоплено Луцьк, завтра Волинь, а післязавтра? Чому прокуратурою досі не оголошені підозри двом самозванцям-секретарям Луцької міської ради Григорію Пустовіту та Ігорю Поліщуку за невиконання рішення суду?

Ми досі не бачили активних дій державних силових органів щодо зупинки цього свавілля! Таке враження, що єдиною силовою структурою на Волині є «Варта порядку». І це при тому, що всі в місті знають, хто за цим стоїть. Хто керує «тітушками». Хто керує продажними депутатами. Хто віддає команди представникам криміналу. Дійшло навіть до прямих погроз журналістам!

Панове керівники держави!
Ми воювали для того, щоб був спокій, а в нас нищать майно, б’ють активістів. Владо, ми вас обрали і дали вам право сили. Або ви наведете порядок в Луцьку та повернете спокій на наші вулиці, або ми ЗАЛИШАЄМО ЗА СОБОЮ ПРАВО САМОСТІЙНО ЗАХИЩАТИ СВОЄ ЖИТТЯ, А ТАКОЖ ЖИТТЯ СВОЇХ РІДНИХ ТА ДРУЗІВ!
Честь маємо!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сумнівно,що влада відреагує.Скинуть писульк,що у вас є своя місцева влада,яка зобов'язана тримати на законодавчому рівні порядок. І це буде правильно.А нам всім лучанам, не тільки АТОвцям, любими методами достукатись до верховної влади на предмет перезавантаження влади,як в Луцьку,так і обласної. І чим скоріше!
Відповісти
Молодці хлопці! А Ігарьок з Бєнєю думають,що всіх можна купити.
Відповісти
Тотальна дискредитація Палиці!

Але цих бандюків я не хочу при владі!
Відповісти
Цікаво,що так налякало Лапіна? Привів далеко не Атовців,хай згадае свої гріхі та боїться за них.Вартовці молодці.
Відповісти
Молодці, хлопята! Хочуть взути палицю і його г*ндонів. І взують, якщо захочуть.
Відповісти
За що скакали те й отримали..Далі буде більше..
Відповісти
Буде всяке,але такого бути ее повинно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні