На Волині стіна коледжу могла завалитися через ремонт аптеки

0
-3
На Волині стіна коледжу могла завалитися через ремонт аптеки
Перший поверх у приміщенні Любешівського технічного коледжу ЛНТУ частково здавали в оренду одній із аптек, там велися ремонтні роботи.

Нагадаємо, у середу, близько 19 години, обвалилась частина стіни чотириповерхового навчального приміщення. Ймовірною причиною називають ремонтні роботи, які там проводились. Наразі існує загроза подальшого руйнування.

За свідченням людей, того дня в тій частині будівлі на першому поверсі відбувалися ремонтні роботи, зокрема замінювали вікна.

Одразу ж на місце події викликали всі екстрені служби. Працівники 12 ДПРЧ огородили місце події, встановили інформаційні таблички. Під час проведення ними розвідки загиблих і травмованих не виявлено.

Директор Любешівського технічного коледжу Юлія Подерня-Масюк поінформувала, що експерти встановлюватимуть, у чому причина обвалу. Але точно відомо, що знищені конференц-зал та кілька аудиторій.

Перший поверх частково здавали в оренду одній із аптек, там велися ремонтні роботи. Яка сума нанесених збитків, - наразі невідомо.

Голова Любешівської райдержадміністрації Олег Кух зазначив, що вжиті заходи безпеки, того ж вечора відбулося позачергове засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головне, на що звертали увагу, – забезпечити охорону громадського порядку та безпеку громадян. Що ж до висновків щодо причин обвалу, чи є загроза подальшої руйнації приміщення, то про це мають подбати власники приміщення. І зробити це треба якнайшвидше, адже невдовзі – навчальний рік.

Начальник Любешівського відділення поліції Олег Матчук повідомив, що по цьому факту слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, причини та обставини події з’ясовуються.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні