--> На Вересневому досі не почали будувати каналізацію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Вересневому досі не почали будувати каналізацію

3
3
На Вересневому досі не почали будувати каналізацію
На Вересневому досі не почали будувати гілку каналізації, яка роз'єднає відходи Гнідавського цукрового заводу та фекальні стоки із мікрорайону Вересневе.

Про це у коментарі виданню «Волинь24» повідомив головний інженер «Луцькводоканалу» Сергій Строк.

Як відомо, одним із джерел неприємного запаху із фільтраційних полів цукрового заводу стало накопичення фекальних відходів, які скидали сюди ще із 50-х років.

У середині серпня завод знайшов можливість «переключити» стоки із полів фільтрації у міську каналізацію. Але таке рішення керівництво заводу назвало тимчасовим, адже із 25 серпня розпочинається «цукровий» сезон. Тому до побутових стоків у цю гілку каналізації додадуться великі обсяги рідких відходів виробництва.

Міська влада взялася збудувати колектор, який роз’єднає стоки заводу та побутову каналізацію Вересневого. Наприкінці травня луцькі депутати виділили н ці потреби 300 тис грн., проте роботи із побудови каналізації досі не почалися.

«Станом на сьогодні роботи не розпочаті. Проектна документація виготовлена і ми – на етапі підписання договору із підрядником. Вони наразі вивчають проект договору», – розповів Сергій Строк.

Посадовець поки не назвав фірму, яка буде виконувати роботи. Лише зауважив, що це – не місцеве підприємство.

На запитання, чи встигнуть прокласти понад 800 метрів труби до початку «цукрового» сезону, інженер зауважив, що «вивчаються інші можливості для маневрів».

«Якби земляні роботи були розпочаті, можна було б оцінювати, коли вони будуть завершені. Дата здачі об’єкту буде обумовлена в договорі, підрядна організація візьме на себе конкретні зобов’язання. Окрім критичної дати 25 серпня, розглядаються й інші альтернативні варіанти розвитку подій», – зауважив представник «Луцькводоканалу».

За його словами, існує три альтернативні варіанти у разі, якщо гілку каналізації не збудують до обумовленої дати.

«Або Гнідавський цукровий завод буде надалі качати стоки із Вересневого до себе на очищені відстійники, де вже немає барди. Або якщо дадуть гарантію, що не будуть скидати жомові води, міська каналізація буде перекачувати всі стоки: і з Вересневого, і їхні. Або ж будемо підключати по черзі: жомові води стримають на день-два, коли треба буде скидати на фільтраційні поля – переключимо на цю гілку, в решту часу – будемо приймати стоки в міську каналізацію», – звучив версії Сергій Строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой блін, а де ж активісти? Чи там нема кого рекетнути і всі активісти перестали бути активними.
Відповісти
Ну і до чого Ваш коментар?
Відповісти
Чому ж перестали?Завтра збори ініціативної групи на 19.00 біля будинку культури мікрорайону Вересневе. Запрошуємо, приходьте - патріот ви наш! Допоможете, підкажете, як подолати бездіяльнісь влади та байдужість людську! А то всякий гаразд розум свій показувати коментарями в інтернеті не відриваючи *опи від дивану!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні