В оконських водах масово гине форель

7
-1
В оконських водах масово гине форель
Через забруднену воду в Оконську масово вимирає форель.

Про це написав журналіст Юрій Сковорода на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У неділю побував на знаменитих у всій Волинській області Оконських джерелах і був неприємно вражений побаченим. Це місце - дуже знакове для місцевих жителів. Знаю, що тут на Водохреще святять воду. Плесо джерела завжди було чисте. Але сьогодні ситуація зовсім інша", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, підприємство «Науково-виробничий центр «Форель», що у селі Оконськ Маневицького району, пов’язують із бізнесом Григорія Смітюха.

Від часу свого заснування на території господарства було 12 ставків, вода до яких подавалася через труби і збагачувалася киснем. Неозброєним оком помітно, що згодом підприємство, створене на основі старого, розбудувалося не на жарт.

Водночас, Юрій Сковорода зазначає, що півроку тому тут впало дерево, яке досі не забрали. Воно просто лежить у воді.

"Чомусь закрили шлюз і рух води суттєво зменшився. Від цього поверхня водойми почала заростати ряскою. Також побачив у воді дохлу форель, яку розводять на місцевому підприємстві. Рибне господарство процвітає, а джерело гине… Чому в ситуацію не втручається місцева влада?", - пише журналіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ми що її їли. нехай гине
Відповісти
А яку ж тоді воду нам возять з Оконська?(ПИТНУ)
Відповісти
А як же та вода з Оконська, яку возять на замовлення в бутлях????? Її небезпечно пити?
Відповісти
Які голосні заголовки! Масово гине форель! Ніхто в самих джерелах форель не вирощує. Для цього є спеціальні резервуари, які знаходяться за забором. Що це за рибина вверх пузом - не відомо, так як і те, звідки вона там взялась. Дерево лежить давно, але від нього воді точно нічого не станеться. Не панікуйте.
Відповісти
Перетворити джерельно чисту воду в болото, це жах! Нема у нас господарів нормальних, весь бізнес тільки - прийшов викачав останнє, залишив за собою лише багнюку, то поїхав з країни.
Відповісти
Наша беззуба влада взагалі ні на що не може (або не хоче) повпливати.Напрошується запитання-"а навіщо взагалі така влада"???!!!
Відповісти
Проїздом на початку серпня відвідали оконські джерела. Якби не занедбані вивіски, що справляють гнітюче враження, непросто усвідомити, ніби ти присутній біля природного дива, що входить до якогось там фонду та ще й охороняється (!) Законом. Чи то чиновники, які зобов"язані виконувати цей закон, у нас такі, чи закони недолугі, але ситуація тут дійсно негідна - все так і є, як описано і зображено... Агов, районна владо, "бізнесмени", екологи, лісівники !..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні