За день «до»: у Луцьку неофіційно відкрили «Бандерштат-2017»

0
-5
За день «до»: у Луцьку неофіційно відкрили «Бандерштат-2017»
Ось він – день ікс, коли більшість молодих людей майже діждалися обведеного у календарі 4-го серпня. Неподалік від Луцька, у селі Рованці, уже збираються сотні усміхнених молодих людей. На плечах – сумки із речами, зібраними, скоріш за все, ще тиждень тому. Шеренга за квитками тягнеться у кілька метрів, словом, «Бандерштат-2017» на низькому старті.

Про це пише VIP.

Окрім нового місця проведення одинадцятого українського фестивалю, «Бандер» вперше матиме три великі сцени: головна, тиха та важка, які діятимуть одночасно. До слова, для зручності бандерштатівців, у Центральному парку Луцька планують понтонний міст, а відтак, щоб дістатись локації достатньо просто перейти через Стир. Втім, о 18:00 мосту немає, а відтак гості змушені блукати вулицями села Рованці. Однак, супроводжують їх ніхто інший, як вівці, яких веде на пасовище юнак Михайло.

На вході традиційно працює контроль, тут волонтери будуть перевіряти вміст наплічників гостей на алкоголь, зброю чи інші заборонені речі. До слова, пункт пропуску поки що не працює, тому усі бандерштатівці формують чергу поблизу території, де проходитиме фестиваль.

Для зручності гостей, організатори встановлюють фудзону, аби бандерштатівці не «фестивалили» на голодний шлунок. Працівники закладів харчування уже готуються до натовпу голодних відвідувачів: розвантажують продукти та споруджують прилавки.

До слова, організатори фесту запевняють, що захід буде бюджетний, адже проживання у наметовому містечку, традиційно, безплатне, а пообідати учасники зможуть за 40-80 гривень. Робітники вправно пересуваються по перекриттях та конструкціях ще необлаштованих сцен. Також триває встановлення звукоапаратури та освітлення.

Поки пункт пропуску не працює, люди із черги знайомляться, фотографуються, виставляють фото у соцмережі, а деякі «вбивають» час із користю: купаються у річці Стир, яка протікає поруч. Окрім Стиря, помитися можна буде і в душових кабінах. На території фестивалю вже встановити вбиральні, втім воду до душових кабін ще не підключили.

У Рованцях сьогодні людно. Учасники та організатори «Бандерштату» готуються до старту фестивалю українського духу, на який так довго очікувала молодь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні