На біоетанольному заводі у Луцьку розповіли, що робитимуть з відходами

0
-10
На біоетанольному заводі у Луцьку розповіли, що робитимуть з відходами
Аграрії Волині розповіли, куди діватимуть відходи біоетального заводу.

У четвер, 3 серпня, на Гнідавському цукровому заводі відбулась нарада аграріїв найбільших сільськогосподарських підприємств Волині, керівництва цукрового заводу, голови ТОВ «Біо Пек», спеціалістів в галузі мікробіотехнологій та представників ПрАТ «Українська технологічна компанія», які займалися проектуванням та будівництвом біоетанольного заводу, - пише Під прицілом.

На порядку денному - вирішення питання реалізації відходів виробництва біоетанольного заводу, як органіки на полях сільськогосподарських земель.

«Провівши всі необхідні аналізи, у німецькій фірмі ми можемо із впевненістю сказати, що відходи нашого виробництва – це не що інше як цінне добриво. Основною ціллю є реалізація барди як органічного добрива», - наголосив головний агроном підприємства.

Присутнім продемонстрували всі необхідні документи та результати проведених аналізів органічних відходів біоетанольного заводу.

«Завод і досі не відмовляється від перспективи переробляти мелясну барду в біогаз. Будівництво відбувалося по технології європейських компаній», - наголосив голова спостережної ради ПрАТ «Українська технологічна компанія» Євген Лукашевич.

Учасники зустрічі обговорили стратегію реалізації органічного добрива – мелясної барди сільськогосподарськими підприємствами, а це тисячі гектарів землі.

«Запахи на полях фільтрації зникають. Ті відходи, які ви будете забирати, не будуть мати неприємного запаху», - переконує науковий співробітник інституту, доктор біологічних наук Віктор Бобейко.

Науковці переконані, що технології виробництва біоетанолу немає нічого шкідливого, бо мелясна барда – це не тільки органічне добриво, але й корм для великої рогатої худоби. Вміст технологічних добавок становить мінімум, тому будь-які тривоги з цього приводу зайві.

Наприкінці наради присутні вирішили провести найближчим часом всі необхідні підготовчі роботи з приводу реалізації органічного добрива Гнідавського цукрового заводу.

У перспективі, при переробці мелясної барди в біогаз, яким може забезпечуватися не тільки підприємство, але й мікрорайон Вересневий.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні