Як лучани переживають пекельну спеку. ФОТО

0
8
Як лучани переживають пекельну спеку. ФОТО
Літо, палюче сонце, +33 у затінку… Хтось борсається у фонтанах, дехто їсть морозиво, декотрі жадібно п’ють холодний мохіто… Для багатьох волинян прогнози синоптиків невтішні: спека в області протримається щонайменше до кінця тижня. Мешканці Луцька поділилися, як вони рятуються від сонця та задухи влітку.

Наталія, 30 років:
«Ми прийшли з дітками до фонтанів, бо вдома надзвичайно спекотно. Тут хоч і сонце, але холодна вода допомагає організму боротися зі спекою. Також п’ємо багато води».

Дмитро, 26 років:
«У спеку п’ю теплий зелений чай. Він тонізує організм і дуже добре втамовує спрагу. Добре допомагають овочі, фрукти, ягоди, які містять багато вологи, наприклад, огірки та кавун. Непогано спрагу втамовує і модний напій – мохіто».

Олена, 28 років:
«Ой, у таку спеку хіба пірнати у фонтан, річку, море. Коли вдома спека, то ми мочимо холодною водою простирадла і замотуємося в них. П’ємо багато води, їмо морозиво, хоча після нього все одно хочеться пити».

Галина, 65 років:
«Я ходжу на Стир плавати. У спеку легше, коли покриваєш голову: хустинкою, капелюхом. Взагалі, бажано не виходити без потреби з дому, коли таке сонце, а якщо так не виходить, то ховатися в затінку».

Оксана, 30 років:
«Треба пити багато води. Дуже добре, коли вона з лимоном. Волога втрачається і треба її поповнювати. аби не було зневоднення. Стараюсь якнайбільше бути десь у затінку».

Олег, 27 років:
«Я можу відкрити свій секрет. Сьогодні до мене прийшла дівчинка і скаржилась на спеку. Я вирішив потішити її та відкрити свій домашній рецепт від спеки – каву-глясе. Цей напій холодний і з морозивом».

Віталій, 32 роки:
«Я йшов вулицею Лесі Українки, побачив фонтан і вирішив освіжитися. А так, влітку треба пити холодне, їсти морозиво».

Є й такі, котрі не втікають від спеки десь у прохолодне приміщення чи затінок, а навпаки кидаються в обійми сонячних променів і вважають це корисним.

«Ми засмагаємо і не рятуємось від спеки, бо ми її любимо, ми засумували за спекою. Дітей теж привчаємо переживати спекотне літо: одягаємо їм хустинки на голови і вперед на природу!» - поділився 30-річний лучанин Михайло.

«Спека - я радію. Чого десь ховатися? Треба бути оптимістом! Для людського організму корисно все, що природно», - заявив 67-річний Олександр.

Підготувала Надія МІЩУК

ЧИТАТИ ТАКОЖ: П'ять порад, як уберегтися в спеку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні