У Луцьку забудовників-порушників оштрафували на понад мільйон гривень

1
-2
У Луцьку забудовників-порушників оштрафували на понад мільйон гривень
У Луцьку забудовників оштрафували на 1 079 242 грн за порушення у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

Про це стало відомо під час засідання виконкому Луцькради у середу, 2 серпня.

За словами начальника відділу державного архітектурно-будівельного контролю Юрія Маслюка, у І-му півріччі в Луцьку провели 83 позапланові перевірки об’єктів будівництва. На 81 з них виявили порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил.

За результатами перевірок до відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності притягнули 15 суб’єктів господарювання і наклали штрафи у сумі 946 472 грн. До адміністративної відповідальності притягнули 74 громадянина і оштрафували на 132 770 грн. Загальна сума накладених штрафів складає 1 079 242 грн.

Сума сплачених в добровільному порядку штрафів складає лише 152 090 грн.

Кожну другу постанову, за якою суб’єктів господарювання притягували до відповідальності, оскаржували у судовому порядку. Наразі на розгляді в судах загальної юрисдикції перебуває близько 27 судових справ.

Переважно це справи, в яких позивачем виступають фізичні чи юридичні особи, котрих притягнули до відповідальності за правопорушення у сфері містобудівної діяльності або адміністративної відповідальності, і справи, якими оскаржуються рішення про скасування реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт.

Також в Луцькому міськрайонному суді на розгляді перебуває три справи про знесення самочинного будівництва, в яких позивачем є відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради.

«Перший об’єкт – Конякіна, 27а. Другий знаходиться на Електроапаратній, 3 – прибудова до кафе, а от щодо третього я поки не можу назвати», – повідомив Юрій Маслюк.

Варто додати, що жодну постанову, яку надіслали для примусового виконання, донині не виконали.

Член виконкому Ірина Чебелюк поцікавилась, чому склалась така ситуація та як можна вирішити проблему.

«Ми надсилаємо листи, але вони залишаються без розгляду. Ми хочемо звернутися до Міністерства юстиції для вирішення цього питання», – відповів начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розвалювати незаконну забудову,і байдуже гараж чи багатоповерхівка,чи приватний будинок!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні