«Безголова» Любомльська РДА: троє кандидатів провалилися на конкурсі

0
1
«Безголова» Любомльська РДА: троє кандидатів провалилися на конкурсі
Любомльська РДА вже близько чотирьох місяців залишається без голови, а на конкурсі, який відбувся наприкінці травня, гідного кандидата, який би міг очолити установу, так і не знайшлося.

Про це у відповідь на публічний запит «Волинь24» повідомили в Національному агентстві з питань державної служби.

Як відомо, конкурс на голову Любомльської РДА відбувся 30 травня 2017 року. Участь у ньому взяли троє учасників: Півнюк Андрій Андрійович , Карпунь Віктор Володимирович та Іванюк Микола Ігорович.

Коротко про претендентів…

Ім’я військового Андрія Півнюка поряд з посадою керівника Любомльської райдержадміністрації звучить не вперше.

Андрій Півнюк
Андрій Півнюк


Ще влітку 2014 року новопризначений голова Волинської ОДА Володимир Гунчик включив Андрія Півнюка в список кандидатів на посади голів РДА, який подав на погодження та спецперевірку в Адміністрацію Президента. Проте тоді не склалося. Як повідомили в прес-службі ОДА, з’ясувалося, що він ухилявся від мобілізації.

За даними реєстру YouControl, з 2005 до 2007 року він очолював «Любомльводоканал» (нині – «Любомльське житлово-комунальне господарство», – авт.).

Віктор Карпунь – підприємець. З 2011 до 2014 року був керівником підприємства Торгово-Інвестиційна компанія «Укрбраз», яке займалося оптовою торгівлею меблями, килимами й побутовими приладами, виробництвом виробів з деревини тощо.

Спробував поборотися за крісло голови РДА й політолог за освітою Микола Іванюк.

Микола Іванюк
Микола Іванюк


Згідно з довідкою «Волинських новин», з 2006 до 2008 року він був депутатом Луцької міської ради. Наступних два роки – заступником міського голови. Пізніше – радником міського голови, начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності, начальником управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

У 2015 році Микола Іванюк балотувався на посаду міського голови Луцька. А у вересні 2016 року взяв участь в конкурсі на посаду голови Іваничівської РДА.

Проте нині, судячи з його декларації про доходи, Микола Іванюк на посаді інженера з інвестування ЛСКАП «Луцькспецкомунатранс».

КОНКУРС БЕЗ ПЕРЕМОЖЦЯ

Як повідомили у відповіді на запит, комісія з питань вищого корпусу державної служби, за результатами проведеного конкурсу, переможця не визначила. У зв’язку з цим буде оголошено повторний конкурс.

Чому так трапилося?

У протоколі засідання комісії сказано, що всі кандидати «завалилися» на ситуативних завданнях. Жодного з них не було допущено до співбесіди, оскільки за окремі із завдань вони отримали 0,50 та нижче 0,50 балів.



Крім того, в протоколі згадали про витівку кандидата Миколи Іванюка. Під час розв’язання ситуаційного завдання той хотів схитрувати: спробував скористатися флешкою та шпаргалкою. Адміністратори конкурсу відібрали в Іванюка ці речі і зробили йому зауваження.

Нагадаємо: колишнього голову Любомльської РДА Миколу Пархомука затримали наприкінці березня на «гарячому» під час отримання хабара у розмірі 2 тисяч доларів. Про це на своєму фейсбуці особисто повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За цю "винагороду" посадовець мав виділити 16 гектарів землі в оренду за значно заниженою вартістю терміном на 10 років.

Таким чином Микола Пархомук пробув на посаді трохи більше року. Раніше він був радником Володимира Гунчика.

Василь БІДУН (для "Волинь24")
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні