--> У спаленому ресторані «Patio di Fiori» вціліли ікони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У спаленому ресторані «Patio di Fiori» вціліли ікони

7
458
У спаленому ресторані «Patio di Fiori» вціліли ікони
Прибираючи в ресторані «Patio di Fiori», що повністю вигорів від нападу невідомих в ніч з неділі на понеділок 24 липня, працівники помітили дивну річ. Ікона, що стояла на підвіконні всередині приміщення, майже не постраждала.

Двостулкова ікона, на якій зображено Божу Матір із немовлям і Христа Спасителя, виблискує позолотою, як нова. Лише дещо деформувався футляр, зроблений із сучасних синтетичних матеріалів.

Не згоріла і розміщена поруч книга «Закон Божий». У ній тільки частково підгоріла верхня палітурка. Це при тім, що інші книги, журнали і рекламні буклети, які стояли поряд на полиці, вже не можна взяти до рук: вони наполовину знищені вогнем.

Ікону привіз власник комплексу Володимир Пащенко з Єрусалиму. Її й приніс сюди три роки тому одразу після відкриття ресторану. А Закон Божий подарував закладу священик, який освячував приміщення.

«Я працюю в «Patio di Fiori» з 1 грудня 2016 року», – каже керуюча комплексом Юлія Барковська.

«Увесь цей час ікона і книга з тлумаченням Біблії стояли на цьому підвіконні. Воно сусідує з вікном, у яке зловмисники кидали пляшки з легкозаймистою сумішшю. Там була розташована барна стійка. Вогонь дуже швидко поширився. Ви ж бачите, у приміщенні вигоріло майже все. А ось образи Ісуса Христа і Божої Матері з немовлям уціліли», - додає жінка.

Юлія Барковська переконана – саме ікони врятували комплекс від більшої біди.

«Ми відреставруємо комплекс і дуже швидко відновимо його роботу. Тоді ікона займе у ньому чільне місце», – зазначає власник «Patio di Fiori» Володимир Пащенко.

Святослав ЛЕСЮК (для газети "Волинь24" №9 від 28 липня)
Фото автора

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
458

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Ми відреставруємо комплекс і дуже швидко відновимо його роботу. Тоді ікона займе у ньому чільне місце», – зазначає власник «Patio di Fiori» Володимир Пащенко. Не святотатствуйте. Иконе не место в кабаке.
Відповісти
Напевно, стояла далеко від епіцентру пожежі...
Відповісти
Воістину чудо браття, святі ікони вціліли по волі Господній. Це знак, Володимира сам Господь бласголовив на звершення. Побачте ж жертву якої зазнав Володимир заради Господа нашого, відрікся він він земного і полум'я охопило ті всі земні, хибні, матеріальні речі.
Та давайте ж згадаємо як нас вчить Біблія, а вона вчить нас допомагата стражденним християнам які опинилися у скруті, тому нам потрібно допомгти стражденному Володимиру у час скрути матеріально і не лишати його сам на сам з таким лихом.
Слава Господу!
Відповісти
Це справді Божий знак!
Чесному чоловікові і Бог допоможе і громада.
В єдності наша сила.
Відповісти
Ви це серйозно?!
Відповісти
То шо, бог врятував фанерки зі своїм (тіпа) зображенням, а кабак врятувать не схотів? Впринципі, це в традиціях цього бога. Кстаті, можу спорити з ким завгдно, що унітази теж вціліли
Відповісти
поруч стоять інші книги і журнали, які також вціліли, агов просніться!яке чудо?киньте не розгорнуту будь-яку книгу у вогонь і вона не згорить! Середньовіччя!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні