--> Як у теплиці «виростити» житловий комплекс: лайфхак від луцьких депутатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у теплиці «виростити» житловий комплекс: лайфхак від луцьких депутатів

4
-10
Як у теплиці «виростити» житловий комплекс: лайфхак від луцьких депутатів
Компанія, яку пов’язують з нинішнім заступником Луцького міського голови Костянтином Петрочуком та депутатом від Радикальної партії Сергієм Булою, отримала дозвіл будуватися на ділянці землі площею 2 гектари.

Проект рішення «Про надання ТОВ «Житловий квартал» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного будинку на вул. Рівненській, 119» більшість депутатів підтримала на 29-й сесії, яка відбулася 26 липня.

І все б нічого, якби не одне «але»: цей ласий шмат землі фірмі дістався за доволі таки скромну суму. Вірніше, теплиці, які на ній розташовані. Хоча де-факто – і сама земля.

ОБЛІЗЛІ Й НІКОМУ НЕ ПОТРІБНІ ТЕПЛИЦІ…ЧИ ТАКИ ПОТРІБНІ?

Комунальне підприємство «Парки та сквери Луцька», розміщене на вулиці Рівненській, 119, давно відчуває фінансові труднощі. Через заборгованість розміром близько 1 мільйона гривень податківці наклали арешт на теплиці, якими володіла фірма.

Луцька міська рада ще на чолі з Миколою Романюком вирішила: перш ніж повертати борги – реформувати заклад, який тягне усіх на дно. Для цього на початку року підготували навіть проект рішення про ліквідацію комунального підприємства і створення однойменної комунальної установи. Після цього вже влада планувала зайнятися фінансовими проблемами і врешті розблокувати арештоване майно.

Натомість, після переформатування влади, зрозуміло, що й змінилися підходи. Костянтин Петрочук, ставши заступником міського голови, почав курувати роботу комунального підприємства. В червні з посади звільнили директора «Парків та скверів» Анатолія Трикуша.

Нове керівництво, не гаючи часу, таки дозволило податківцям провести аукціон, щоб повернути борг. Об’єктом торгів стали згадані вже теплиці.

І як не дивно, за не таке вже й цінне, здавалося б, майно віддали непогану суму – близько 2,6 мільйона гривень. Придбало його ТОВ «Житловий квартал».

Як свідчать офіційні джерела, дуже близькими до цього підприємства є колеги-депутати Костянтин Петрочук та Сергій Була.

За інформацією з державного реєстру юридичних осіб, директором підприємства є Ришко Мирослав Джанович. Як не дивно, в дружини зама міського голови Костянтина Петрочука батько теж має таке доволі рідкісне ім’я.

Витяг з держреєстру юросіб
Витяг з держреєстру юросіб

Витяг з реєстру декларацій
Витяг з реєстру декларацій


Співзасновником фірми вказано Мацюка Віктора Борисовича. Він, між іншим, разом з Булою та Петрочуком балотувався до міської ради у 2015 році за 21-м номером від Радикальної партії.

Витяг з держреєстру юросіб
Витяг з держреєстру юросіб

Номер у списку Радикальної партії на виборах до Луцької міськради у 2015 році
Номер у списку Радикальної партії на виборах до Луцької міськради у 2015 році


Більше того, свою причетність до фірми підтвердив і сам депутат Сергій Була, який в мережі фейсбук написав про суму, яку заплатили за майно.

Скрін з фейсбуку
Скрін з фейсбуку


А ЩО ПІД ТЕПЛИЦЯМИ?

А під теплицями – 2 гектари землі, на яку, як вже стало зрозуміло, власники мають грандіозні плани.

Адже малоймовірно, що фірма, основним видом діяльності якої є надання в оренду й експлуатацію нерухомості, вирішила зайнятися вирощуванням тепличних помідорів.

Купуючи майно, розташоване на цій ділянці, власники, очевидно, були впевнені, що матимуть змогу невдовзі оформити документи, потрібні для будівництва тут нерухомості.

Хто може на це розраховувати? Тільки той, хто впевнений у позитивному на свою користь рішенні міської ради. І за дивним збігом обставин, питання про дозвіл будівництва на сесію вносило не управління земельних ресурсів, а земельна комісія, яку очолює депутат Євгеній Ткачук.

Дозвіл на розроблення проекту землеустрою під будівництво та обслуговування багатоквартирного будинку, який передбачає оренду земельної ділянки, фірма отримала. А далі, як глаголить Земельний кодекс України, вона може дістатися підприємству у власність безплатно, після того, як на ній «виросте» кілька багатоповерхівок.

І що виходить: 2 гектари землі, вартість якої за ринкових умов може коливатися в межах 1,5-2 мільйонів доларів (40-50 мільйонів гривень) фірмі «Житловий квартал» дісталася орієнтовно за 100 тисяч доларів (2,6 мільйона гривень). Непогано, еге ж?

Для власників фірми – так. А от для міста аж ніяк ні.

Якщо уважно приглянутися до схеми земельної ділянки, яку підприємство отримало під будівництво, також виникають запитання.

Теплиці, які викупила фірма, розміщені на схемі праворуч, а під червону лінію потрапив ще добрий шмат землі ліворуч, де ніякого комунального майна непомітно. Трішки не розрахували?

Праворуч на схемі справді є теплиці. А от на ділянці зліва, яку також дали під будівництво, їх щось не видно...
Праворуч на схемі справді є теплиці. А от на ділянці зліва, яку також дали під будівництво, їх щось не видно...


***

Як твердять нам власні джерела, за керівництва Миколи Романюка міська рада виношувала ідею в межах цієї земельної ділянки створити комунальний спорткомплекс, адже в Луцьку досі немає жодного. Не судилося…

Василь БІДУН (для «Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Була - барига високого пошиба. взагалі вся братія радикалів у міській раді ще ті барижники. за такі речі треба порушувати кримінал. але в нашій країні їм все напевно зійде
Відповісти
О Була вже в одному місці набудував. Стоїть кракатиця недобудована
Відповісти
Цікаво куди ці гівнюки будуть тікати тоді, коли Америка дасть команду Саакашвілі залізти на екскаватор?
Відповісти
Зборище радикальних презервативів. Піз...а ви нестріляна. Коли ви суки нажеретесь?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні