--> Луцькі депутати погодились на об’єднання, не питаючи селян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі депутати погодились на об’єднання, не питаючи селян

0
-2
Луцькі депутати погодились на об’єднання, не питаючи селян
Луцькі депутати погодились на добровільне об’єднання з трьома сільськими радами. Тепер слово – за Прилуцьким, Гіркою Полонкою та Підгайцями.

Про це стало відомо 26 липня під час сесії Луцької міської ради.

Депутати проголосували за надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представників до спільної робочої групи. Йдеться про об’єднання з трьома сільськими радами – Прилуцькою, Гіркополонківською та Підгайцівською.

Нагадаємо, у міській раді повідомляли, що нещодавно відбулись збори, на яких ініціювалось об’єднання з селами.

Тим часом представники сільських рад заперечують те, що такі збори проводились. Кажуть, про об’єднання зараз не може бути мови, бо місто не виконує раніше дані обіцянки.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександр Озінович натомість пояснив, що представників сіл на збори громадян дійсно не запрошували.

«Ніхто зараз не приєднує до Луцька зазначені сільські ради. Йдеться лише про надання згоди міста і делегування до спільної робочої групи першого заступника міського голови Григорія Недопада», - додав чиновник.

З його слів, обговорення перспектив об’єднання з містом розпочнеться у навколишніх селах вже після того, як луцькі депутати надішлють їм своє рішення. Весь підготовчий період нібито займе щонайменше шість місяців.

Депутат Андрій Козюра також зауважив, що об’єднання з селами – це спосіб обрати нового міського голову та усіх депутатів.

Зрештою, 40 депутатів дали згоду на об’єднання громад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Політична страховка: луцький «УКРОП» хоче захиститися Прилуцьким?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні