--> У центрі Луцька депутат орендує землю під аптекою за триста гривень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі Луцька депутат орендує землю під аптекою за триста гривень

7
2
У центрі Луцька депутат орендує землю під аптекою за триста гривень
За перше півріччя 2017 року ТОВ «Волиньфарм» сплатило за оренду землі під аптекою біля луцької поліклініки №1 – 1,8 тис грн. Відтак, розмір плати за місяць становив 300 грн.

Про це йдеться у відповіді Головного управління ДФС у Волинській області на інформаційний запит.

У той же час минулоріч сума орендної плати становила 3 000 грн за рік (250 грн на місяць).

У 2015 році «Волиньфарм» сплатило 1,7 тис грн. за рік, у 2014 і 2013 роках – по 1,4 тис грн., у 2012 році – 1,2 тис грн.

Нагадаємо, аптеку-добудову до поліклініки №1 на просп. Волі, 66а збудувало ТОВ «Волиньфарм», комерційним директором якої є луцький депутат Валерій Бондарук.

Для того, аби вона з’явилася, у 2011 році поліклініка добровільно відмовилася від права постійного користування частини земельної ділянки площею 0,0131 га. У той же день депутати Луцької міськради надали «Волиньфарму» цю ділянку плюс – ще 0,0042 га із вільних комунальних земель.

Крім того, у фірми немає чинного договору оренди цієї земельної ділянки (востаннє укладали на 5 років за рішенням Луцької міської ради від 06.12.2011 р.).

У квітні цього року міськрада надала дозвіл на розроблення документації для подальшого оформлення оренди. Зокрема, у проекті рішення йшлося про те, що «договір оренди землі, укладений між Луцькою міською радою та ФІРМОЮ «ВОЛИНЬФАРМ», зареєстрований у Державному реєстрі земель від 06.02.2012 за № 071010004000361, строк дії якого закінчився та продовжений не був у зв'язку з відсутністю листа-повідомлення від ФІРМИ «ВОЛИНЬФАРМ».

До слова, окрім власної збудованої аптеки, «Волиньфарм» орендує в поліклініки ще 22 квадрати, за що платить 1 тис грн. на рік.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Російські інвестори, аптеки-нахаби і «блатна» оренда: історія бізнесу депутата Валерія Бондарука
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно краще було б цю землю віддати під сигаретний кіоск. Навіщо писати що попало. Аптека на території лікарні, поліклініки це зручно для пацієнтів. Невже автор статті ніколи не стикався з тим що терміново потрібні ліки.
Відповісти
Та на здоров'я най буде там де є. Але за кошти з оренди поліклініка могла би оновити кабінети прийому чи закупити обладнання, якісна консультація це також зручно для пацієнтів.
Також якби якась інша фірма хотіла б орендувати під аптеку не думаю, що ім дозволи ли б такі суми)
Відповісти
Тут обговорюється оренда землі не під забудову багатоповерхівками, а під аптеку. Невже Ви справді думаєте що стоїть черга для будівництва аптек. Скільки людей стьльки думок. Що до обладнання то в жодній цивілізованій країні воно не купується за рахунок оренди, в розвинутих країнах вже давно страхова медицина і вже з відси гроші і на кабінети і на обладнання. Будь який біснесмен і Ви якщо б ним були чи є вклали б в ціну вартість оренди.
Відповісти
Ця поліклініка існує для відмивання грошей в людей,які туди звертаються,на користь управлінців медицини. Там немає ні ОДНОГО!!!,кваліфікованого лікара.ІІ краще закрити і віддати під гуртожиток медколеджу,користі буде набагато більше.
Відповісти
Знову рефератний матеріал, який кинули зверху))). Та знаємо ми вже про вже це знаємо. Навіщо писати нецікаві статті?
Відповісти
Кому і хто кинув зверху? Вчора прийшла відповідь на мій запит з податкової, який давла, коли готувала попередню станню про аптеки "Волиньфарм". Вважаю, що такі "нецікаві" речі треба писати, щоб люди розуміли: у той час, як для них оренда однокімнатної хрущівки на рік коштує щонайменше 24 тис грн, депутат за оренду землі і нерухомості, яка приносить прибуток, платить 3 тис грн на рік.
Відповісти
п. Людмила, ви не праві. Яка соціальна користь від того що хтось винаймає кімнату в хрущівці? Що до її вартості це питання до влади в тому числі тієї яка голосувала за підняття тарифів на комунальні послуги. В статті Ви писали суму 3600 на рік а зараз 3000. і це я так розумію вартість оренди землі на якій потрібно було побудувати приміщення для аптеки. Ви написали що приносить прибуток, а звідки у Вас така інформація? Чи Ви маєте якись підтвердження?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні