--> Луцькі зоозахисники просять звільнити директора «Ласки» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі зоозахисники просять звільнити директора «Ласки»

3
-2
Луцькі зоозахисники просять звільнити директора «Ласки»
У Луцьку зоозахисники просять звільнити директора КП «Ласка».

У вівторок, 25-го липня, Дана Новарчук прозвітувала про діяльність підприємства на засіданні постійної комісії Луцької міської ради, - повідомляє "ВолиньPost".

На рахунок закладу приходять мільйони гривень, які, за словами Новарчук, використовуються раціонально. Проте активісти організації «Волинське об’єднання зоозахисту» просять звільнити Новарчук, а також перевірити цільове використання коштів, виділених на «Ласку».



«Перше, що зробило комунальне підприємство «Ласка» з часу свого заснування - це зменшення кількості безпритульних тварин. Є документальне підтвердження того, що до початку нашої роботи у Луцьку було 5 тисяч безпритульних тварин. Станом на 2016 рік - 425 особин. Це великий вклад в підприємство і величезна робота», - зазначила Новарчук.

«З міського бюджету було виділено кошти на «Ласку» в минулому році 500 тисяч гривень, а в цьому - 300 тисяч гривень. В 2017 році з Міністерства екології має надійти 2 мільйони гривень, це погоджено міністром. Зараз ми чекаємо цих коштів. І 800 тисяч гривень з обласного фонду екології з обласної ради», - додала вона.

Послухати звіт Дани Новарчук прийшли представники організації «Волинське об’єднання зоозахисту». Вони принесли кадрову петицію, у якій вимагають звільнити директора КП «Ласка» та перевірити цільове використання коштів, виділених для забезпечення діяльності «Ласки». Вони зазначили, що у «Ласці» неналежним чином доглядають за тваринами.



Активісти зазначили, що впродовж перебування на посаді директора «Ласки», Новарчук неналежно реалізовує мету діяльності комунального підприємства.

Також її звинувачують у тому, що КП влаштовує відлов тварин в інших містах та областях України. Всупереч санітарним нормам завозить їх на територію «Ласки». Відловлені тварини не поміщують на карантин, і утримують в непристосованих для такого утримання вольєрах. Це призводить до поширення вірусних та інфекційних захворювань серед тварин.

Також Новарчук звинуватили у тому, що тварини в «Ласці» не вакцинуються, не лікуються та утримуються в антисанітарних та аварійних умовах.

Кадрову петицію активістів розгляне секретар Луцької міської ради.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж хто так лобіює її інтереси, що цю потвору не можна змістити?! Все б нічого, але йдеться про життя та страждання живих істот
Відповісти
Яковлев. Вона його подруга.
Відповісти
Але й брехло,та Новарчук!Чиєї подругою вона не була заради своїх інтересів,фуууу!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні