--> У селах не знають, що Луцьк хоче з ними об’єднатись | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селах не знають, що Луцьк хоче з ними об’єднатись

2
-3
У селах не знають, що Луцьк хоче з ними об’єднатись
Луцькі депутати висловили намір найближчим часом об’єднатись з трьома сільрадами – Прилуцькою, Підгайцівською та Гіркополонківською, однак там про такі плани не чули.

Нагадаємо, на сесії Луцької міської ради, що відбудеться 26 липня, депутати планують почати процес об’єднання з трьома сільськими радами. Запевняють, це питання вже обговорювали у селах.

Втім, очільники сільрад кажуть зворотнє, - повідомляє «ВолиньPost».

СПЕРШУ СПІВПРАЦЯ, А ТОДІ ПОГОВОРИМО

Так, сільський голова Підгайців Юрій Семенюк розповідає, що питання співпраці з містом обговорювалось ще за життя нині покійного міського голови Миколи Романюка. Тоді місто обіцяло пустити до села маршрутку №18, йшлося про запуск тролейбуса, відкриття ЦНАПу, будівництво каналізації тощо. Однак, налагодити співпрацю не встигли.

Семенюк пригадав, що під час візиту до мерії спілкувався із представниками нової міської влади. Тоді він зауважив – співпраця можлива, якщо владці виконають домовленості, укладені із командою Романюка. У село приїжджала комісія та людей нібито годували обіцянками, що це перспективно.

«Нічого не зробили. А раз нічого не зробили, то й ми нічого робити не будемо… Наше село ніякої згоди на об'єднання не давало, не було обговорень. Я ці питання сам приймати без людей не буду… Співпраця - питань немає, якщо мені вигідно для села, я буду співпрацювати, невигідно – не буду», - зауважив сільський голова.

ГІРКА ПОЛОНКА ПРОПОЗИЦІЙ НЕ ОТРИМУВАЛА

в Гіркій Полонці натомість кажуть, що останнім часом їм не пропонували ні об’єднуватись, ні співпрацювати.

«Ще минулого року від представників міської ради було до нас звернення з пропозицією. Це було ще за каденції зовсім інших керівників. А нинішня влада, вони до нас не зверталися. Взагалі дуже тяжко працювати, навіть, якщо до них ти звертаєшся. Бо все таки ми колеги, ми сусіди, у нас дуже багато таких моментів, що нам треба було би по-дружньому жити, але в них бракує часу навіть, щоб з нами поспілкуватись», - каже Гіркополонківська сільська голова Ніна Симонович.

ОБ’ЄДНАННЯ ПОВИННІ ЗАХОТІТИ СЕЛЯНИ


Очільник Прилуцької сільради Валентин Арчибасов також розповів, що вперше чує про збори, які нібито відбулися у його селі.

«Ми зараз працюємо з міською радою у плані співробітництва, а по те, що хтось щось проводив чи в березні, чи в квітні, чи в травні, чи в червні - мені нічого не відомо про це», - каже сільський голова.

Він додає, мовляв певні дії у напрямку співробітництва відбувалися ще восени минулого року – тоді селу пропонували об'єднання. Та після проведення обговорень на рішення сільради наклали вето через недолугість та передчасність такого кроку. На тому історія й закінчилася.

«Є договори про співробітництво, офіційно підписані у 2016 році, ось і все. Ми цим займаємося, працюємо», - зауважив Арчибасов.
З його слів, в будь-якому випадку перспективи об’єднання з містом потрібно спершу обговорити з місцевими мешканцями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сільські князьки, всілись в крісла поробили собі і своїй сфорі зарплати і їм насрати на будь які перспективи і розвиток, на їхне життя і їх діток вистачить. Оце результати так званої реформи, наплодили князьків які тепер будуть просто терором владу в селах тримати .
Відповісти
А вот, по-вашому, "міські князьки" - супергерої і врятують села??? "Міські князьки" не будуть деребанити і тероризувати сільські землі? По-моєму, "міські князьки" терором стараються забрати владу в "сільських князьків", так чим вони кращі? І навіщо вони жителям сіл з величезною кучою міських тарифів і плутаниною з приєднанням?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні