--> В наступному опалювальному сезоні газ не подорожчає, - Гройсман | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В наступному опалювальному сезоні газ не подорожчає, - Гройсман

1
10
В наступному опалювальному сезоні газ не подорожчає, - Гройсман
Кабінет міністрів України не підвищуватиме ціни на газ для населення на наступний опалювальний сезон, а подальші коливання будуть відбуватися відповідно до інфляційних процесів на ринку енергоресурсів і не будуть різкими.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з українських телеканалів, - пише УНІАН.

«Ми не очікуємо, і ми таке рішення ухвалили кілька днів тому на засіданні уряду, підвищення ціни на газ для українських громадян. Ціни залишатимуться відповідно до інфляційних процесів, тому якихось різких змін у ціноутворенні не відбудеться», - сказав прем'єр.

При цьому Гройсман зазначив, що не бачить особливих підстав для підвищення цін на житлово-комунальні послуги.

«Що стосується цін на житлово-комунальні послуги, то вони формуються на місцях Національною комісією з регулювання ринку комунальних послуг. Вважаю, що особливих підстав для того, щоб ці ціни змінювалися, немає. Але ці ціни встановлюють в кожному місті залежно від стану житлово-комунального господарства», - підкреслив глава уряду.

Як відомо, Кабмін з 1 травня 2016 року встановив єдину ціну на газ для населення на рівні 6879 грн за 1 тисячу кубометрів. Саме за такою ціною облгази продавали газ побутовим споживачам. Термін дії цієї ціни було встановлено до 1 квітня 2017 року.

Після цього Кабмін продовжив дію спецзобов'язань для «Нафтогазу» з продажу газу через облгаз-збути, і на період до 1 жовтня 2017 року встановив ціну на газ для населення на рівні 6 079 грн за 1 тис. куб. м (без урахування плати за доставку палива).

Згідно з постановою про покладання спецобов'язків на суб'єктів ринку природного газу, ціна на газ для населення має переглядатися два рази на рік - до 1 липня і до 1 жовтня. Її значення прив'язане до імпортного паритету, тобто вартості газу на німецькому газовому хабі NCG.

Раніше в Міненерговугілля заявляли про відсутність підстав для підвищення цін на газ для населення на період наступного опалювального сезону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке вже підвищення може бути, вже й так немає чим платити, більшу половини зарплати віддаємо за комунальні послуги, при жодному уряді такого не було, тільки собі зарплати попіднімали, а на людей начхати. Покажіть де хоч одна ваша реформа, яка функціонує. Люди живуть в злиднях от ваші реформи.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні