Волинський бурштин продаватимуть в Китай, - заступник директора «Волиньприродресурсу»

4
-1
Волинський бурштин продаватимуть в Китай, - заступник директора «Волиньприродресурсу»
Заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк розповів, як продаватимуть бурштин, який планують видобувати на Волині.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

"Зараз бурштин везуть в Литву, в Польщу, незаконно переправляють в Китай. Останнім часом, ринок бурштину в Китаї значно проліг. А тому наших нелегалів там завжди чекають і незаконо привезений бурштин купують за безцінь", - розповідає Анатолій Капустюк.

За його словами, країна втрачає щороку мільярди гривень через нелегальне перевезення бурштину за кордон.

Анатолій Капустюк запевняє, КП "Волиньприродресур" зацікавлений в тому, щоб продати бурштин якомога дорожче.

"Первиннооброблений краще продавати, або вироби з нього. Це дорожче. Краще створити нові робочі місця, навчити людей працювати з камінням. Економічно недоцільно продавати сирець", - каже посадовець.

Найперспективнішим покупцем волинського бурштину він вважає Китай. Адже китайським фабрикам, наразі, найвигідніше купувати якісний та легально привезений бурштин.

"Плануємо продавати у найбільші заводи Китаю на довгострокових договорах. Сподіваємось, це буде нашою візитною карткою, на фоні нелегалів, які возять у Китай невідомо який бурштин", - переконаний Капустюк.

Посадовець зазначає: Волині пощастило, що глибина залягання каміння невелика.

"Видобуток не понизить рівень грунтових вод і ми будемо освоювати по гектару. Обов'язково проводити рекультивацію під контролем громади. До того ж громада тримуватиме 25% від реалізації того бурштину", - зауважує він.
Теги: бурштин
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який бурштин. Влада не може прокотролювати видобуток піску та зрізання лісу.
Відповісти
Ціна на бурштин вже скрізь впала і зараз це мало що коштує у порівнянні з тим що було рік-два тому. Кому треба вже збагатілись, а ви і далі копайте, губіть природу, а як приїдите здавати награбоване, то не дивуйтесь що так дешево! :)))
Відповісти
Навіщо ставити воза поперед коня? Бурштин ще не добувається і невідомо, коли буде добуватись. Виходить так, що лоша ще в утробі матері, а йому вже овес готують. Володимир Гройсман в так званій "дискусії" на цей рахунок нічого конкретного не відповів Палиці. Видобування відчутно віддалили в часі українські євреї типу Розенблядя і іже з ним. Радіти і готувати овес передчасно. Прогресивна громадськість, лісівники і люди, які шанують свою природу, проти цього приватного добування, хоча йде інтенсивна їх "ідеологічна" обробка, за якою приховуються порожні обіцянки. Проти масштабної руйнації поліської природи налаштоване населення місцевих районів. Будуть мати місце соціальні протести тамтешніх "добувачів", які вже відчули смак бурштинового бабла. Не обійдеться без крупних конфліктів і крові. На бурштині, врешті решт, будуть наживатись окремі особистості, тимчасовці, вікна палаців яких виглядають на швейцарські Альпи. Нехай капустюк краще вирощує капусту. Його гадання на кавовій гущі щонайменше сумні. Сумні і смішні.
Відповісти
100% підтримую. Спочатку розпочніть видобувати, а потім продавайте. Це бекання вже набридло.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні