Набридло чекати: на Камінь-Каширщині люди власними силами відремонтували дорогу

2
-3
Набридло чекати: на Камінь-Каширщині люди власними силами відремонтували дорогу
На Волині жителі Клітицької сільської ради власними силами взялися за ремонт дороги, що сполучає село Клітицьк з Камінь-Каширським.

Про це пише Полісся.

Волиняни закупили матеріали, звезли всю техніку, яка в кого була і приступили минулої суботи латати відрізок асфальтованого шляху, який сполучає село Клітицьк з Камінь-Каширським. Старалися вони робити це за технологіями. Хіба що ями та вибоїни закладали не дорогим асфальтом, а більш доступним матеріалом – бетоном.

Голова Клітицької сільської ради Степан Склезь пригнав свого трактора із причіпною грейдерувальною лопатою та особисто ним керував. Він пояснив, що ця дорожня артерія значиться на балансі служби автомобільних доріг. Не ремонтували її вже давно, певно з того часу, як збудували. Щодня цією стороною курсують великогабаритні вантажівки, які возять пісок, ліс та палети. Вони вже в окремих місцях так знищили цю дорогу, що не проїхати нею, як добре задощить. Через те, що вона проходить і за межами населеного пункту, сільрада напряму не має повноважень її профінансувати.

Щоправда, селяни знайшли вихід: вони зібрали по 200 гривень, закупили пальне та будівельні матеріали. Долучився до гарної справи у ролі спонсора і Камінь-Каширський держлісгосп на чолі з директором В’ячеславом Кузьмичем, адже поряд контора одного із його лісництв.

Зо два десятки місцевих чоловіків завзято працювали, навіть в неділю. Адже в селі що не день – то гаряча пора. Всі трудилися безкоштовно, долучилася і сільська молодь. І таким чином вони залатали ями цементом із щебенем на дорозі завдовжки близько двох кілометрів. Підрахували, що на кожні сто метрів ремонту дорожнього покриття витратили не більше кількох тисяч гривень. Якби такі роботи проводила дорожня служба, то це обійшлося б в десятки разів дорожче.

Ремонтні роботи селяни завершили аж біля рекреаційного пункту Дубицьк. Далі, як вони пояснили, територія міської ради.
«Сподіваємося, що влада Каменя-Каширського теж зможе мобілізувати своїх жителів, покаже приклад, як треба господарювати, та відремонтує свою частину дороги. Ми не хочемо нікому нічого доводити, просто хочемо, щоб все було справедливо і чесно. Щоб і ми, і жителі міста їздили нормальними шляхами», - пояснює один із ініціаторів ремонту цієї дороги Микола Кузьмич.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як класно, що у нас такі люди!!!!
Відповісти
Супер!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні