У Луцьку однопартійці Надії Савченко розповіли, що хочуть змінити в країні

2
11
У Луцьку однопартійці Надії Савченко розповіли, що хочуть змінити в країні
Біометричні паспорти за державний кошт, перепис населення та зміна адміністративного устрою – зміни, які пропонують члени нової партії «Громадсько-політична платформа Надії Савченко».

Про це йшлося 7 липня під час круглого столу у Луцьку.

Заступник голови партії Тетяна Проторченко розповіла, що нова політична сила вже має свою концепцію зміни політичної системи України. Кажуть, аналогів їй у світі немає.

У першу чергу її творці пропонують провести повний перепис населення, адже востаннє він відбувся ще у 2001 році, а відтоді чимало змінилось.

«Скільки зараз людей реально живе в Україні, ми не знаємо, а це дає можливість владі маніпулювати - починаючи від пенсійного фонду і закінчуючи виборами», - наголошує політичний експерт.

Також однодумці Савченко виступають за повну паспортизацію населених пунктів, фактично інвентаризацію усього майна та ресурсів в Україні.
Далі, на їхню думку, потрібно повністю змінити адміністративний устрій та виборчу систему. Зокрема, вони пропонують замість областей та районів утворити об’єднані громади, в кожній з яких буде по 120-150 тисяч населення.

Керувати громадами пропонується Раді громади, до складу якої увійдуть депутати від кожного населеного пункту (не більше одного на чотири тисячі виборців).

Перші вибори пропонують провести одночасно в усіх громадах країни, а далі – при потребі, депутат нібито зможе займати свою посаду й десять років, якщо задовільнятиме виборців. Натомість голову ради, на думку партійців, щороку повинні обирати саме депутати, а не громада.

Також усім кандидатам (і до Верховної Ради, і до Ради громади) пропонується період тривалістю від кількох місяців до року, за який вони повинні показати свої добрі наміри і переконати громаду, що їхнє бачення розвитку принесе користь. Таким чином, нібито нівелюється роль партій.

Натомість створюються механізми відкликання депутатів.

Тетяна Проторченко також пропонує запустити державну програму видачі усім громадянам України біометричних паспортів, після чого вони зможуть голосувати з допомогою відбитків пальців, а не паперових бюлетенів. Мовляв це допоможе уникнути маніпуляцій та впливу людського фактору.

Окрім цього, члени «Громадсько-політичної платформи Надії Савченко» пропонують регулярно проводити державний і місцеві референдуми.

Самі ж кажуть – партію наразі створюють, аби впровадити усі бажані зміни, а в подальшому обіцяють, що вона припинить своє існування, як і всі інші.

У неділю, 9 липня, Надія Савченко планує зустрітись з мешканцями Луцька і розповісти їм своє бачення реформ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці
Відповісти
наївняк. вони реально думають, що це призведе до кардинальних змін ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні