Третє чемпіонство «Луцьксантехмонтаж №536»

0
0
Третє чемпіонство «Луцьксантехмонтаж №536»
Два десятки команд вступили на початку Чемпіонату Волині з футболу в напружену боротьбу за золоті медалі, але вершина втретє поспіль підкорилася лише команді Ігоря Чорнухи – «Луцьксантехмонтаж №536»!

Ключовим виявився заключний тур. До нього основні учасники боротьби за нагороди підійшли фактично з рівними шансами на успіх.


«Луцьксантехмонтаж №536» на очко випереджав найближчого переслідувача – «Ласку» з с. Боратин Луцького р-ну, але повинен був грати на виїзді проти молодого та прогресуючого колективу «ДЮСШ-ВІК» (м. Володимир-Волинський). Лучан влаштовувала тільки перемога, щоб не перейматися результатом гри основних конкурентів, які зустрічалися в Ковелі: ФЦ «Ковель-Волинь», відстаючи від «Ласки» лише на одну перемогу, приймав цього суперника в рідних стінах.

«Дехто не розрахував своїх сил: і фізичних, і морально-вольових, і фінансових», – так згодом підсумує результати Чемпіонату області з футболу заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський.


І справді – у с. Боратин головний тренер Олександр Антонюк створив боєздатний колектив, але надто коротка лава для запасних… ФЦ «Ковель-Волинь» перед стартом вважався фаворитом, але боротьба на два фронти (представники Міста залізничників виступали ще й на загальноукраїнському аматорському рівні) таки виснажила цю команду. Дехто взагалі достроково зійшов із дистанції (наприклад, АРБО з м. Камінь-Каширський), бо керівники клубу не змогли вчасно вирішити фінансово-організаційних питань.

А от «Луцьксантехмонтаж №536», переборюючи навіть тимчасові невдачі в вигляді 4 поспіль матчів без перемог, на фінішну пряму вийшов із максимальною мотивацією перемагати. Цьому слід завдячувати доволі рівному за майстерністю та професійним ставленням до улюбленої справи колективу команди, її самобутньому капітанові Василю Олійникові, досвідченому Тарасу Кабанову, а також тренерові Олегу Федюкову та президенту клубу та одночасно гравцеві Ігореві Чорнусі.


Отже, спочатку – про над цікавий поєдинок у Ковелі, де місцеві футболісти приймали «Ласку». Господарі пропустили першими і зуміли зрівняти рахунок буквально за 2 хв. до закінчення основного часу! Паличкою-виручалочкою став голеадор ФЦ «Ковель-Волинь» Іван Данилюк. Утім, рахунок 1:1, зафіксований суддею Назарієм Басом, залишив господарів лише на 3 сходинці в турнірній таблиці. А от «Ласка» з надією очікувала втішних для себе новин із «Володимира-Волинського, сподіваючись на перемогу «ДЮСШ-ВІК» над «Луцьксантехмонтаж №536». І – ледь не дочекалася, бо на 61 хв. господарі повели в рахунку.

Але не довго лунала переможна мелодія для футболістів із Княжого міста. На 65 хв. лучанин Ігор Махнюк відновив рівновагу, потім «Луцьксантехмонтаж №536» забив удруге, але арбітр Володимир Журибіда взяття воріт скасував через офсайд, та на 72 хв. Тарас Кабанов із пенальті встановив остаточний результат – 2:1 на користь чемпіона.

Розвиток аматорського футболу на Волині – це великий крок уперед взагалі в розвитку фізичної культури, спорту та здорового способу життя в нашому краї. Бо крім 20 учасників Чемпіонату Волині в 4 вікових групах змагалося 73 дитячих команди, і кожен із цієї великої армії нових футболістів зможе поповнити чемпіонську плеяду. Тим паче, їм є на кого рівнятися: «Луцьксантехмонтаж №536» – третій сезон поспіль чемпіон!

«Ми наполегливо йшли до цього успіху і раді, що в чесній спортивній боротьбі третій сезон поспіль стали чемпіонами, – підсумував Ігор Чорнуха. – Наша команда є улюбленцем усього нашого підприємства, в ній грають звичайні люди, проте їхнє ставлення до футболу – справді професійне! І це найголовніше, бо професіоналізм дає результат і в спорті, і в роботі».

Максим МАЦЮК.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні