До Луцька привезли чудотворну Касперівську ікону Божої Матері

20
10
До Луцька привезли чудотворну Касперівську ікону Божої Матері
Польовими квітами вистелена доріжка до Кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської. Біля собору зібралось чимало людей. Усі вони в очікуванні прибуття чудотворної Касперівської ікони Божої Матері.


Найвідоміша православна святиня південних земель України – Касперівська ікона Богородиці – вже кілька століть дарує віруючим дива зцілення, допомагаючи у найскрутніші часи і рятуючи від біди.

До Луцька ікона прибула 2 липня о 15:00. Вже за годину, урочистою ходою від вулиці Рівненської вона потрапляє до Кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської.

Багатотисячна колона людей супроводжувала Касперівську ікону через півміста. Чи не кожен лучанин ставав навколішки, щоб святиню пронесли над його головою. Серед людей - кілька десятків духовенства, які також прибули приклонитись перед іконою.


Хтось зустрів святиню по приїзду на Рівненській, хтось - під стінами храму.


Касперівську ікону Божої Матері заносять усередину Кафедрального собору Всіх святих Землі Волинської. Здавалося б, невеликий собор, скільки там людей вміститься...Насправді, дуже багато. Голці ніде було впасти.


Увесь натовп людей оспівує ікону. Згодом, кожен прихожанин церкви цілує та схиляє голову перед святинею, сподіваючись на допомогу та порятунок.

Касперівська ікона Богородиці перебуватиме у Луцьку до 7:00, 3 липня. Надалі - подорожуватиме Волинню та повернеться знову у Луцьк 8 липня. Наступного дня о 13:00 ікону повернуть "додому".

Ірина КАБАНОВА ("Волинь24")
Теги: ікона
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фотки дуже гарні
Відповісти
Касперівська це вона що з лабораторії Касперського приїхала?
Відповісти
Класно пошутив, Євген Ваганович. :D
Відповісти
гуглі, хворе.
Відповісти
ну тепер все буде добре...Війна закінчиться і заживе Україна як ніколи...Чи може ні???
Відповісти
Може і закінчиться. Аби у вас віри було достатньо.
Відповісти
Не сквернословте про ікони!!!
Відповісти
А то що? Апостол петро не дасть на воротях аусвайс?)
Відповісти
дивись щоб ти вспів покаятись перед смертю... Таке не прощається
Відповісти
Ісус закликав прощати всім
Відповісти
ммм, яка миленька християночка, дурненька правда, досі вірить у страшилки)))
Відповісти
Багатотисячна??))
Відповісти
Сьогодні російська православна церква переживає «важкі часи». Не в матеріальному розумінні. Ні. В моральному. Танки і гармати на Сході України попи освячують «святою» водичкою. Анексія Криму і російсько-українська війна в тисячний раз показали, що собою являє РПЦ і чим вона займається. Я лише дивуюсь, чому в української влади бракує політичної волі поставити цих ослів на місце. А ікона? Це дійство ніякого стосунку до християнства не має. Це чистої води язичеські обряди. Такі процедури не згадуються ні в Старому, ні в Новому завіті. Швидше, була заборона на поклоніння чому-небудь і кому-небудь, крім Бога. Це усе придумали попи для підсилення своїх позицій в суспільстві. Я впевнений, що Бог в сильному здивуванні, спостерігаючи це цілування кісток, мощів, усяких поясів, дерев‘яних зображень, припадання перед ними на коліна… В якому столітті живемо, панове? Куди йдемо?

Відповісти
А йдемо туди, куди веде нас владика ((((Михаїл,знищуючи старі поховання біля собору, знищуючи пам ятку архітектури національного значення. Йдемо мимо огорожі соборної, на якій вітер метляє плакат з зображенням Нігояна, і плакат той давно порваний вітрами.
Відповісти
там інші плакати були. їх зняли, щоб бруківочку покласти) це хтось з прес-служби собору писав, що ви хочете.
Відповісти
як про такі розумові старання кажуть, пой, веселісь, та гляді, не усерісь. ви тут пишіть що хочете, ви у своєму світі, але люди як йшли до церкви так і йдуть, і навіть ще більше. чому - не знаю.
Відповісти
...йшов 2017 рік, темнотища луцького православія головного мозку окутала блаженних цілувальників картинки у стразіках. Ї"%нутись, не встати)
Відповісти
Побийтесь БОГА
Відповісти
8 липня в Луцьку в цьому ж храмі буде ікона?? ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні