--> Сморід на Вересневому не загрожує здоров’ю, – санітарний лікар | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сморід на Вересневому не загрожує здоров’ю, – санітарний лікар

20
-17
Сморід на Вересневому не загрожує здоров’ю, – санітарний лікар
У повітрі поблизу Гнідавського цукрового заводу аміак та сірководень, які є складовими неприємного запаху, у межах норми.

Такий висновок зробили експерти львівської лабораторії.

20 червня представники Компанії «Центр ЛТД» зібрали кілька проб на межі санітарно-захисної зони біля Гнідавського цукрового заводу.

Мета перевірки – контроль шкідливих викидів в атмосферне повітря, зокрема, рівню аміаку та сірководню. Саме ці речовини є хімічними складниками смороду і при перевищенні норми можуть впливати на погіршення стану здоров’я.

При гранично допустимій концентрації аміаку 0,2, максимальний показник, який виявили при дослідженні у Луцьку – 0,17. Такий рівень зафіксували вранці – у проміжку від 8.00 до 8.25. В обідню пору показник опустився до 0,01.

Згідно із державними нормами, допустимий рівень сірководню – 0,08. Аналізи в середньому показали 0,04, максимально – 0,06.

«В пробах атмосферного повітря перевищення гранично допустимої концентрації досліджуваної речовини: аміаку та сірководню не виявлено згідно Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць», – йдеться у висновку за підписом санітарного лікаря Олександра Когута.

Нагадаємо, мешканці мікрорайону Вересневе у Луцьку скаржаться на неприємний запах, що поширюється від фільтраційних полів Гнідавського цукрового заводу, а також стверджують, що в багатьох із них погіршився стан здоров’я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-17

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті "лаборанти" у свому Львові сміття нанюхались, то тепер їм все безпечне :))) Кого ви на дослідження запросили??? Невже не зрозуміло, що мова йде не так про шкідливість, як про те, скільки тою гидотою можна дихати у таку спеку і взагалі, коли хтось той запах взагалі не переварює і не можна квартиру провітрити, білизну висушити, що за йол...и там зібрались?!
Відповісти
"Когут"- це в перекладі з львівського сленгу "ПЄТУХ"???
Відповісти
Це львівяни, знущаються. При в*їзді до Львова турист бачить Високий Замок, а при в*їзді до Луцька - нестерпний сморід! Куди турист поїде? Звісно, до Львова!
Але лабораторія поставить під буквами ЛУЦЬК свій висновок - для туристів фекальні смерді - БЕЗПЕЧНІ!!! Так от, яка наша ФІШКА для принади туристів!
Відповісти
ДА НЕ ПОТРІБНО БУТИ ЕКСПЕРТОМ ЩОБ ЗРОЗУМІТИ, ЩО В ПОВІТРІ "ХІМІЯ" ЗАШКАЛЮЄ, НАВІЩО ЛЮДЕЙ ДУРИТИ. ШАНОВНІ ЕКСПЕРТИ І ЕКОЛОГИ НЕ ПРОДАВАЙТЕ МАЙБУТНЄ ....
Відповісти
А в інформації Волинських новин сказано, що: За даними Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України», у відібраних пробах атмосферного повітря встановлено перевищення гранично допустимої норми аміаку та сірководню поблизу житлової забудови с.Гірка Полонка в межах санітарно-захисної зони та на відстані 520 метрів. Дивись за посиланням https://www.volynnews.com/news/society/zavod-biopek-u-lutsku-pratsiuvav-bez-dozvolu-na-vykydy-ta-sanitarnoyi-/ Виходить Волинська лабораторія зафіксувала перевищення, а львівська не зафіксувала. А хто запросив львівську лабораторію, що своїй не довіряють? Цирк тай годі, думаю кожен скаже і без лабораторних досліджень , що як тільки починається смердіти починає першіти в горлі, ТО ЯКІ ЩЕ ЛАБОРАТОРНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ПОТРІБНІ ???!!! СКІЛЬКИ ЩЕ МОЖНА ЗНУЩАТИСЯ З ЛЮДЕЙ ???!!! НЕХАЙ ЛЬВІВЯНИ ПОЖИВУТЬ НА ВЕРЕСНЕВОМУ, АБО ДПЗ, АБО ЛЬВІВСЬКІЙ, ТО ДУМАЮ БЕЗ ДОСЛІДЖЕНЬ СКАЖУТЬ ПЕРЕВИЩУЄ ЧИ НІ !!!
Відповісти
Цікаво, яка ж то різниця у вартості досліджень Львівської лабораторії від Волинської ???
Відповісти
А чи не нема в заключенні львівської лабораторії, що то не сморід, а найприємніший запах в світі ???!!! Що всі люди просто хворі на рецептори запаху і не можуть розібратися у надзвичайній користі для здоров`я "ЦИХ ПРЕКРАСНИХ ПАРФУМІВ" ???
Відповісти
до речі, скатол, вміст якого в калі викликає його запах, у малих концентраціях використовують у парфюмерії. так що, шановні лучани, ви НА ХАЛЯВУ нюхаєте хранцюзькі перфуми. збирайте то всьо у мішки. потім продасте за великі гроші
Відповісти
Тобто встановили, що не смердить ? І чого ми бісимся? Насправді повітря нормальне.
Відповісти
Ти що ідіот,"ПОВІТРЯ НоРМАЛЬНЕ"???????!!!!!!!!!!Ти при собі щ таку х...ню пишеш ???Приїдь сюди ,поживи,хоч день,ди....біл!!!!!!!!
Відповісти
Цей сморід загрожує життю власників заводу,бо люди страшне які розгнівані.Мало того що купили суд,то ще й купили лабораторні дослідження.Мають нахабства подавати в суд на активістів,вимагати від них мільйон гривень.Людям просто обірветься терпець.ЦІКАВО,ХТО ЗАПЛАТИВ за дослідження,випадково не власники заводу?
Відповісти
А якщо постійно вдихати навіть і не перевищену норму то я вважаю що дія однозначно є негативна!!! Оскільки організм накопичує всі ці речовини.!!! Тому не треба фігню таку публікувати!!!
Відповісти
Моя хата з краю.. Все добре і не смердить.
Відповісти
Чиє це ЗМІ,не Галькевича випадково?Першими про те що Климуку за правду,мільйон можуть впаяти ,вони взнали.Про те що (виявляється) цей сморід не шкідливий теж перші взнали.В "перєди планети всей" волинь 24!!!!Ви без совісті там що всі???Такі прям з Біопеклом співпрацюєте дружно,туди вам і дорога!!!
Відповісти
великим лівівським АНАЛізаторам повідомляю, що хронічне отруєння малими кількостями Н2S обумовлює загальне погіршення самопочуття, схуднення, появу головних болів і т.д. а може санітарний лікар вважає, що дихати постійно смородом від фекалій корисно для здоровя ? то можна йому влаштувати таке задоволення і поселити на відстійниках на тиждень-другий
Відповісти
все бла-бла-бла... гайда всі дружно насремо Галькевичу на поріг в Підгайцях, під кабінетом на цукровому заводі!!! а ще сходи міськради прикрасимо "цілющими" і не шкідливими складовими "парфумів"... В кого складнощі з випорожненням - відро в руки, зачерпнув і обережно, щоб не розплескати, довіз... можливо, навіть, перевізники і грошей не візьмуть як довідаються куди везете))) - добре діло як не як... влаштовувати потрібно не акції протесту, а масові флешмоби із оголенням дуп і вкладанням одне біля одного "попередження" про настрій лучан... Як вони до нас - із тим і народ до них!!!
Відповісти
Від обласної ради взагалі нічого не чути, ніби вони не в Луцьку засідають а в Парижі.
Відповісти
гнусик - вірний холуй херанта. без команди з банькової нічого не робить
Відповісти
Львів'яни не можуть розібратися в себе зі своїм мусором...а приперли сюди і щось досліджують((( Сьогодні 1 липня 8 ранку сморід нестерпний. Почали хворіти діти((( Люди!!! потрібно масово збиратися і йти з вилами до того заводу смердючого!!!
Відповісти
Люди,а був хтось на тих фільтраційних полях? Це жах,це натуральне пекло,де можна знімати фільми про найстрашніші екологічні катастрофи.Колись(до відкриття заводу Біотек) на цих відстійниках росла лепеха та інша рослинність,все було зелене.А зараз все чорне ,випалене хімією. Якби приїхали представники "зелених" з Європи,чи США,то не тільки було б відповідне заключення про шкідливість цих"полів",а відселення всього Луцька...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні