--> Палиця зібрав сільських голів, щоб поговорити про бурштин | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Палиця зібрав сільських голів, щоб поговорити про бурштин

9
-18
Палиця зібрав сільських голів, щоб поговорити про бурштин
Голова Волинської облради Ігор Палиця та заступник директора КП "Волиньприродресурс" Анатолій Капустюк зустрілися з головами сільських рад з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів, де є видобуток бурштину.

За словами Палиці, вони отримали ліцензію на промисловий видобуток бурштину впродовж 20 років, - йдеться на офіційному сайті Волинської обласної ради.

"Так, в нас були перевірки правоохоронних органів, але вони розуміють, що ліцензія отримана в рамках чинного законодавства, з дотриманням кожної букви Закону. Думаю, що вони нам не будуть заважати", - підкреслив голова облради ще на початку розмови.

Зі слів Ігоря Палиці, бурштин на Волині видобуватиметься безпечним для природи методом і з застосуванням спеціалізованої техніки.

Наразі, на території Прилісненської сільської ради Маневицького району будується відповідний завод. На територіях, де видобуватиметься бурштин відразу будуть проводитися роботи з відновлення грунтів. Сонячне каміння продаватиметься офіційно.

"Законний варіант видобування - найкращий. Якщо хтось думає, що сьогодні почне видобувати бурштин з помпою, то на завтра до нього прийдуть всі правоохоронні та контролюючі органи, включно зі лісівниками та водниками, а вночі заявляться бандити, щоб пограбувати", - говорить Ігор Палиця.

Голова облради зауважує, що Волинь має унікальний шанс продемонструвати, як ефективно і законно можна розпоряджатися надрами.

"Я мав дискусію з Прем'єром Володимиром Гройсманом, бо він вважає, що для видобування бурштину потрібен спеціальний закон. Для видобування газу - не потрібен закон, для нафти - також, а для бурштину - треба. Згідний, що сьогодні з бурштином пов'язаний надприбутковий бізнес. Вводьте ренту і наповнюйте державний бюджет. Держава своє повинна забирати податками, а прибутки повинні залишатися на територіях, де видобуваються надра", - заявляє Палиця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А, завод ти будуеш законно?
Де дозвіл на будівництво?
Прошу компетентних органів, розібратись!
Відповісти
А прихвостень рубльов теж буде добувати бурштин? Чи просто дупу лиже?
Відповісти
Де мій коментар? Взавтра прийматимете прокурора.
Відповісти
Де мій коментар? Взавтра прийматимете прокурора.
Відповісти
Палиця не буде добувати бурштин. Тому всі його опоненти по цій "лінії" можуть заспокоїтись.
Відповісти
Чому Палиця не сказав, яка позиція в цій "дискусії" Гройсмана? Що відповів останній? Яке його рішення? Нічого він не сказав. Палиця не знайшов підтримки в прем*єра. Розмова була на 100% безплідною. По-іншому бити не могло, цьому передували оцінка роботи Палиці президентом в Одесі, створення "однопартійної" системи в області з числа псевдопатріотів. І не лише. З Палиці - нікудишній стратег і ніякий тактик. Він не може усвідомити, що на Волині посада царька відсутня. Є голова адміністрації і є голова обласної ради. Поки буде Порошенко з Гройсманом, Палиця не здійснить своїх хижацьких задумів. Можна купити місцевих виборців за кіло прілої гречки і банку синтетичного згущеного молока, але не можна купити Гройсмана. Тому цей "відповідний завод" може довго стояти новобудовою, пам*ятником будівничого безперспективного безглуздя.
Відповісти
"відповідний завод"- це консервний завод колишнього СВК, на якому ведуться незаконні будівельні роботи!!!
Відповісти
Навіщо видаляти коментарі у яких не порушуються правила блогу?!!! Редакціє, агов!
Відповісти
Палицю на Волині цікавить: бурштин, газ, мідна руда і трішки - торф. Усе інше - похідне і не цікаве. На роботу він не ходить, волинян - зневажає, як холуїв, що продають голоси. Доходи - ховає в офшорах та їх не декларує. Які ще треба аргументи, для того, аби зрозуміти, що йому не місце у облраді?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні