--> Хакери атакують компаніїї Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хакери атакують компаніїї Луцька

3
5
Хакери атакують компаніїї Луцька
Атака розпочалася по обіді 27 червня.

Як повідомили Інформаційному агентству ВолиньPost представники різних компаній, після 14:00 комп'ютери самостійно вимкнулися. Фахівці радять вимикати комп'ютери та перечекати атаку.

Раніше ТСН.ua повідомляв, що в вівторок, 27 червня, невідомі здійснили хакерські атаки вірусом на кілька українських банків, державні та комерційні підприємства. Зокрема, на комп'ютерні системи "Укренерго" та "Київенерго".

"Ми зазнали хакерської атаки. Змушені були вимкнути всі комп'ютери, очікуємо дозволу на включення від служби безпеки", - сказали в прес-службі "Київенерго", яке експлуатує практично всі енергетичні об'єкти в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Тим часом НБУ попередив банки та інших учасників фінансового сектору про зовнішню хакерську атаку.

"У результаті цих кібератак банки зазнають труднощів з обслуговуванням клієнтів і здійсненням банківських операцій", - підтвердили в Нацбанку.

Уже посилили заходи безпеки та протидії атакам хакерів всіх учасників фінансового ринку.

"Національний банк упевнений, що захист банківської інфраструктури від шахрайства в кіберпросторі організований належним чином, а спроби кібератак на інформаційні системи банків будуть нейтралізовані", - сказали в НБУ.

Через хакерські атаки на інші компанії та банки в "Ощадбанку" вирішили перестрахуватися та обмежити функціонал послуг, що надають клієнтам.

"Банк перепрошує за незручності, що виникли внаслідок форс-мажорних подій і гарантує конфіденційність та збереження даних клієнтів. Клієнти "Ощадбанку" наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною. Веб- та мобайл-банкінг Ощад 24/7, а також операції з картками працюють у нормальному режимі. Відділення банку працюватимуть сьогодні у режимі консультацій. Служби банку у взаємодії з НБУ докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення доступу до усіх сервісів банку. Про завершення цих робіт буде повідомлено додатково", - зазначили в "Ощадбанку".

"Через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів. Ми докладаємо всіх зусиль, аби відновити роботу вже найближчим часом. Вдячні вам за розуміння, обіцяємо інформувати про перебіг подій", - зазначають у "Новій пошті".

Нагадаємо, що через хакерські атаки у Луцьку не працює «Епіцентр».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це все наслідки тупоіі,сліпоіі компютеризаціі і підключення всього до інтернету
Відповісти
Готуємося до востання холодильників і стіралок
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/novini/obyavlen-v-ukraine-godom-matematicheskogo-obrazovaniya.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/vixidni-dni-v-sichni-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/ekonomichniy-prognoz/prozhitkovij-minimum-z-1-zhovtnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-misyac-berezen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/koli-svyatkuyut-den-materi-2017-v-ukra%d1%97ni-yakogo-chisla.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні