--> На Любешівщині відсвяткували день явлення чудотворної Бучинської ікони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Любешівщині відсвяткували день явлення чудотворної Бучинської ікони

4
2
На Любешівщині відсвяткували день явлення чудотворної Бучинської  ікони
23 червня у селі Бучин Любешівського району віряни та духовенство Волинської єпархії УПЦ урочисто відсвяткували день явлення чудотворного образу Богородиці.

Богослужіння на честь дня Бучинської ікони Божої Матері очолив керуючий єпархією Преосвященніший Нафанаїл, єпископ Волинський і Луцький, повідомили у Волинській єпархії УПЦ.

Саме у Бучині перебуває чудотворний образ, котрий, як припускають, явився вірянам ще у XVIII столітті. Точних даних про цю подію не збереглося, однак місцеві жителі знають, що явлення ікони відбулось на десяту п’ятницю після свята Воскресіння Христового.

За легендою, спочатку образ побачили у селі Морочне на Рівненщині, однак тамтешні жителі не поставилися до нього з потрібною повагою, і чудотворна ікона, оточена сяйвом, перемістилась до Бучина. На цьому місці, яке обрав сам образ, згодом і постав храм на його честь.

Спочатку це був храм святої мучениці Параскеви, але після Першої світової війни він не зберігся, і місцеві жителі відбудували храм вже на честь святителя Миколая, у 1923 році. Відтоді у Бучині відзначають два престольних свята, друге з котрих, 22 травня, якраз приблизно співпадає з днем явлення чудотворного образу.

У 2006 році зловмисники намагались вивезти вкрадену ікону з України, однак за дивовижних обставин вона залишилась на волинській землі. Після реставрації образ Богородиці збирає біля себе всіх, хто прагне зцілення з Божої ласки та молиться заради спасіння.

Розділити радість свята з мешканцями Бучина прибули священики з усієї єпархії та жителі сусідніх сіл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кляті москалі! (с)
Відповісти
яку силу-силенну волинян зазомбували!
Відповісти
Бюст Императора замироточил ) , не поклоняйтесь иконам
Відповісти
Йшов 2017 рік, пгм-темнота накрила людей наглухо...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні