--> Мешканці Вересневого провели черговий мітинг проти смороду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мешканці Вересневого провели черговий мітинг проти смороду

9
8
Мешканці Вересневого провели черговий мітинг проти смороду
Близько сотні мешканців мікрорайону Вересневе у Луцьку зібралися біля заводу з виробництва біоетанолу з вимогою ознайомитися із дозвільною документацією підприємства.

Мітинг відбувся у четвер, 22 червня.

Активіст Дмитро Климук
Активіст Дмитро Климук

«Ми тут сьогодні зібралися, бо набридло терпіти нестерпний сморід… Все, що заявляють про якісь інші причини смороду чи ще щось – ми насправді знаємо, звідки все почалося і де ростуть ноги. Не треба забувати те, що жителі Вересневого почали частіше хворіти. За даними центру первинної медичної допомоги, захворюваність тут зросла в два рази порівняно з минулим роком. Ми не знаємо, як впливає даний завод на наше з вами здоров’я. На жаль, завод не хоче розтлумачити нам, що вони там роблять, що використовують. Ми не знаємо, чи є всі дозволи», – виступив активіст Дмитро Климук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Під Луцьком хтось викинув смердючі відходи з відстійників

До слова, екологічна інспекція Волинської області подала до суду на ТОВ «БІО ПЕК» через відсутній дозвіл на атмосферні викиди. Судове засідання відбудеться в п’ятницю, 22 червня. Однією із головних тез зібрання став заклик зібратися під судом під час засідання.

Як запевнили активісти, вони «не проти заводу» і не «здійснюють рейдерське захоплення», єдине – хочуть знати, що підприємство має усі необхідні дозволи.

Також активісти передали працівникам заводу звернення, у якому попросили надати інформацію про наявність дозволів.

Директор місцевої школи Василь Троцький
Директор місцевої школи Василь Троцький

«Вже запахи з нашого мікрорайону дійшли на 40-ий квартал. Я їздив туди до своїх батьків, вони кажуть: що ви вже завоняли все місто? Сьогодні вже виділені кошти для підключення до міської каналізації. Я говорив з головою Гіркої Полони, вони свої відходи вже вивозять в каналізацію. Зливають у люк на вул. Мамсурова. Поки не побудують відвід до міської каналізації, треба і зливи з нашого мікрорайону щоб якось вивозили, або знайти якісь інші методи. Тому що одні спихають на інших… Плюс в нас тут ще є побудовані і м’ясопереробні підприємства, які також вивозять свої відходи на відстійники. Влада Луцького району також повинна заборонити їм вивозити все те на фільтраційні поля», – зауважив у виступі директор місцевої школи №16 Василь Троцький.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Гнідавський цукровий тимчасово вирішив проблему з каналізацією на Вересневому

Текст звернення до керіника біоетанольного заводу
Текст звернення до керіника біоетанольного заводу

У коментарі виданню «Волинь24» керівництво ТОВ «БІО ПЕК» запевнило, що вся проектна документація і дозволи на початок роботи – у порядку. Тому розглянуть і дадуть відповідь на звернення учасників мітингу.

Як пояснив директор ТОВ «БІО ПЕК» Юрій Проник, ніхто із активістів не попереджав про проведення мітингу.

«Завод більше місяця не працює, запахи поширюються і в віддалених мікрорайонах Луцька, влада називає численні випадки, коли знаходять інші джерела смороду, але винен однаково біоетанольний завод? Людьми маніпулюють, озвучують їм неправдиву інформацію! Наші викиди – в межах норми. На підприємстві – модернове обладнання, яке виготовлене відповідно до європейських стандартів. Та в Луцьку ніде немає такого прогресивного виробництва!» – емоційно коментує черговий мітинг керівник підприємства.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Порожні чани, холодні котли і фільтраційні поля: Репортаж з біоетанольного заводу у Луцьку
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
піда....ой, активісти - геї
Відповісти
Що до того заводу докопались? Да на ньому чистіше ніж у туалеті тих жителів, а самі своє гі#@о викидають куди завгодно, воно смердить на все місто, а вони пікетують? :) Ну цирк!!! Хто надоумив а??? :)))
Відповісти
Їхала на мітинг. Біля солдата смерділо. В маршрутці зав"язалась перепалка. Якась жінка каже. Да не робить той завод, у мене там дочка робить. З травня спочатку в відпустку відправили, а тепер за власний рахунок сидять. Прийшла на мітинг стала біля жіночок , послухала,щ о кажуть, та й сама кажу, що чула в маршрутці, кажу може й не від заводу смердить, може й правда - каналізація фекальна. А мені у відповідь - "А нам насрати вони смердять чи не вони. Сказали, що той завод закриєм - значить закриєм."Ото й уся розмова. Хрєн більше на ті мітинги піду.
Відповісти
При чому тут ваш цукровий завод.ще одна! Вуха розвісила в маршутці.що не почула то допридумувала
Відповісти
Самі срурь, і самі пікетують. Смердить то гавном.
Відповісти
Таким гамном як ти смердить! Як стадо один сказав всі ведуться.як барани чесне слово
Відповісти
причина смороду у тому, що на полях фільтрації фекальні відходи. біоетанольний завод ні при чому
Відповісти
Стадо яке коментує! Ви включіть вже нарешті мізки свої.ніхто немає притензій до цукрового заводу!! Притензії до спиртового який побудований в притул до цукрового.який не законно зливає всяку гидоту!!
І гасить сірчаною кислотою що каналізаційні труби не витримують тому і весь цей сморід.
Новобудови полонки та гірко полонки які понавистроювали хороми а каналізації немають і всі свої відходи зливають на поля фільтрації..то хоч гасіть його чимось! От і вся причина! Відстаньте вже від жителів цукрового.в гас центральна каналізація як і у вас.
А то не знаєте що робиться а роти відкриваєте.
Відповісти
Ти хоч би зателефонувало в "Луцькводоканал" і отримало консультацію куди зливаються каналізаційні стоки Вересневого. Давали вже відповідь міські владці, що з 2002 року вся ця жопа тече на поля фільтрації без очистки. І коли там була маленька калюжка, то вона і пахла тільки нав"їзді. А тепер там здаровенне озеро, а скоро буде море, якщо не підключити вас до міської каналізіці, або не заставити викопати нужники.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні