--> Гроші – не мої, в медкартці – інвалідність: на Волині за хабарі судять екс-керівника архбудінспекції | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Гроші – не мої, в медкартці – інвалідність: на Волині за хабарі судять екс-керівника архбудінспекції

1
-15
Гроші – не мої, в медкартці – інвалідність: на Волині за хабарі судять екс-керівника архбудінспекції
Триває суд над колишнім керівником архбудінспекції Волині, який «погорів» на хабарі. Тим часом його спільників уже засудили на… штраф менше тисячі доларів.

Підготовче засідання у кримінальній справі проти екс-керівника Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Сергія Шемейка відбулося 20 червня у Луцькому міськрайонному суді.


ПОСАДОВИЙ «ЗАЛЬОТ»

Сергій Шемейко у 2016 році попався на хабарі 30 тисяч доларів. Правоохоронці встановили, що чиновник систематично вимагав гроші через двох посередників від місцевих забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів.

Під час обшуків у підозрюваного Шемейка виявили незадекларовані кошти у значних сумах (близько 100 тисяч доларів США та 10 тисяч євро).

Нині Сергія Шемейка обвинувачують одразу за кількома статтями Кримінального Кодексу України: Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (за ч.3 ст.368), Декларування недостовірної інформації (ст. 366-1), Незаконне збагачення (ст. 368-2).

До слова, попередньо суддя Ігор Ясельський, якому була розподілена справа, заявляв самовідвід. Проте суд визнав причини недостатніми.

А ГРОШІ ЧИЇ?..

Під час затримання Шемейка із сейфу в його кабінеті вилучили 80 тисяч 380 доларів США та 10 тисяч 160 євро, і наклаали на них арешт.

Частину цих коштів – повну суму в євро та 70 тисяч 380 доларів родичі підозрюваного попросили повернути. Мовляв, це не гроші самого Шемейка, а їхні: за продаж квартири і «перепій» з синового весілля.

Відтак, у підготовчому засіданні захисник Шемейка адвокат Олег Антонюк заявив, що подав до суду скаргу на постанову слідчого Петра Грудецького про визнання коштів, вилучених у Шемейка, речовими доказами.

У засідання також з'явився Борис Шумський. Він відрекомендувався як представник володільців майна. «Я представник володільців майна подав через канцелярію суду три скарги від Шемейка Андрія Сергійовича, Шемейко Наталії Володимирівни, Шемейко Ірини Валеріївни. Вони є власниками вилучених коштів», – зазначив Шумський.

Суддя Ігор Ясельський зазначив, що ці скарги будуть розглядатися окремо із залученням слідчого поліції, якого вони стосуються.

ХАБАРНИК-ІНВАЛІД

Натомість представник обвинувачення, прокурор Василь Петрук, заявив клопотання про арешт майна обвинуваченого. А також – обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання не виїздити з міста Луцька без дозволу суду, не спілкуватись зі свідками, які будуть допитуватися у справі, здати закордонний паспорт до міграційної служби.

Захисник Шемейка апелював до того, що його підзахисний має інвалідність і його родичі, які проживаюсь за межами Луцька, теж серйозно хворіють. Окрім того він наголошував на тому, що прокурор не обґрунтував ризиків і не пояснив, як Сергій Шемейко може впливати на свідків.

Однак суд визнав ризики реальними, клопотання прокурора про невиїзд Сергія Шемейка з міста – задовольнили, а питання про арешт майна вирішать у наступному судовому засіданні після розгляду скарг родичів Шемейка.

* * *

Наступне судове засідання у кримінальній справі проти хабарника заплановане на 12 липня.

Поки судовий процес у справі екс-керівника ДАБІ у Волинській області затягується, його спільників (директора ТзОВ «Альфа Юніверс» Михайла Гнатюка і спеціаліста-проектанта ПП «Технічне бюро інвентаризації» Олександра Музичука) вже засудили. Кожному з них дали… по 25 тисяч гривень штрафу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Шемейко пояснив звідки в його сейфі 70 тисяч доларів: весільний перепій та виторг сина".


Оксана ПЕТРУК (для «Волинь24»).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди добрі, українці милі, нами керують 26 років фізично і психічно хворі люди !!! Де довідки медичні 1 раз на рік від психіатрів і інших лікарів !!! То КАТАСТРОФА З ТИМИ ХАБАРНИКАМИ ХИТРОЗРОБЛЕНИМИ !!! ЩО НЕ ХАБАРНИК ТО ІНВАЛІД ЗРАЗУ ПІСЛЯ взяття на хабарі! ДЕПУТАТАМ І ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯМ СЛІД ПРОХОДИТИ СПОЧАТКУ МЕДКОМІСІЇ І ДЕТЕКТОР БРЕХНІ ТОДІ ДАВАТИ ВЛАДУ В РУКИ !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні