--> На Волині митники збирали «мзду» за котрабанду та розливали спирт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині митники збирали «мзду» за котрабанду та розливали спирт

2
-6
На Волині митники збирали «мзду» за котрабанду та розливали спирт
На Волині правоохоронці вилучили «чорну касу» митників у сумі 90 тис. дол. і 290 тис. грн, які вони отримали за «кришування» контрабанди.

Прокуратура Волинськоі області разом оперативниками Управління захисту економіки в області викрили працівників митниці, які організували корупційні схеми, - повідомляє прес-служба прокуратури.

Зокрема, на системній основі вони отримували кошти за переміщення транспорту і товарів через митний кордон країни.

В рамках кримінальних проваджень слідчі обласної прокуратури і поліцейські затримали зловмисників під час одержання неправомірної вигоди.

Крім того, в оперативників була інформація про існування так званої «чорної каси», тобто коштів, які митники збирають з громадян як «подяку». Провівши ряд оперативних та слідчих заходів, правоохоронці встановили місце зберігання грошей.

Також зібрано достатньо доказів, які доводять, що ці кошти одержані працівниками митниці у незаконний спосіб. На підставі ухвали суду оперативники УЗЕ та слідчі прокуратури за підтримки спецпідрозділу КОРД провели санкціоновані обшуки у приміщеннях комерційної структури, а також за місцем проживання її керівника.

Чоловік відповідав за збереження «каси».

Правоохоронці вилучили так звану «чорну касу»: 90 тис. доларів США, 290 тис. грн, а також документи, які засвідчують їх незаконне походження. Зазначені суми були одержані за контрабандне переміщення транспорту і товарів.

Окрім того, виявлено підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю та вилучено понад 11 тонн спирту.

Також на території товариства виявлено значну кількість необлікованої деревини.

На теперішній час процесуальні дії тривають.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
черговий концерт а бардак на митниці був є і буде
Відповісти
А яке відношення має митниця до комерційного підприємства і його коштів? Видається що це черговий фарс прокуратури щоб продемонструвати якусь активність, а фактично жодних доказів що це пов'язано з митниками у них не має. Адже жодних слідчих дій на митниці не проводилось і так звана чорна каса належить, судячи з інформації в пресі, якомусь бізнесмену з Устилугу, а не працівникам митниці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні