--> Засудили одного із злодіїв, який хотів обікрасти нардепа Лапіна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Засудили одного із злодіїв, який хотів обікрасти нардепа Лапіна

2
5
Засудили одного із злодіїв, який хотів обікрасти нардепа Лапіна
Одного із злодіїв, які в червні минулого року хотіли обікрасти нардепа Ігоря Лаапіна, засудили до двох років та трьох місяців позбавлення волі. Інший, якого випустили під заставу - зник.

Вирок винесли на черговому засіданні Луцького міськрайонного суду, що відбулося в п'ятницю, 16 червня.

Зокрема, Дато Арахамію визнали винним у крадіжці за попередньою змовою із групою осіб (ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України).

Чоловік із червня минулого року перебуває у слідчому ізоляторі, тож згідно із "законом Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, Арахамія може відбути термін уже до липня цього року.

Нагадаємо, у червні минулого року до Ігоря Лапіна підійшов чоловік кавказької зовнішності (як пізніше з'ясувалося - Дато Арахамія) і вказав на неполадки автомобіля. Коли ж Лапін пішов перевірити, інший чоловік (Емір Харчілава) викрав із салону авто барсетку. Депутат почав переслідування крадіїв із застосуванням вогнепальної зброї, внаслідок чого його барсетку викинули.

Уже того ж дня Дато Арахамію та Еміра Харчілаву затримали. Вони виявилися громадянами Грузії, які тривалий час проживають в Одесі і є учасниками місцевого кримінального угрупування. Третього учасника нападу на Лапіна - водія - так і не вдалося знайти чи встановити його особу.

Суд призначив обом затриманим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в 128 тис грн. Такі кошти внесли за Еміра Харчілаву.

Спершу він сумлінно з'являвся на судові засідання, проте коли справа дійшла до винесення вироку, Емір Харчілава зник.

У судовому засіданні, що відбулося 29 травня, прокурор повідомив, що Емір Харчілава нібито потрапив в ДТП, хоча жодних доказів про це обвинувачений так і не надав.

Харчілаву оголосили в розшук і його зввинувачують не в крадіжці, а в грабежі (ч. 2 ст. 186 КК). До слова, він наразі уже має умовний термін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно, його і тільки його!
Відповісти
лапин - вор номер 1
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні