Усім безвіз: біля луцького ЦНАПу – довжелезні черги

7
-1
Усім безвіз: біля луцького ЦНАПу – довжелезні черги
Ще до відкриття луцького Центру надання адміністративних послуг біля будівлі вишиковуються кілометрові черги.

Усі хочуть якомога швидше отримати біометричний закордонний паспорт.

Директор ЦНАПу Лариса Карп’як розповідає, що з запровадженням безвізового режиму кількість охочих отримати біометричний паспорт виросла в рази, через це і утворились черги.

Однак, чиновниця каже, що причин приходити до ЦНАПу задовго до відкриття немає, адже щодня тут видають 100 талонів на отримання закордонних паспортів, ще стільки ж – ID-паспортів та одночасно видають 200 готових паспортів.

Зі слів Лариси Карп’як, навіть, якщо вранці перед ЦНАПом збирається багато людей, вже опівдні у черзі залишається всього кілька відвідувачів – адміністратори працюють швидко.

«Закордонні паспорти можна замовити будь-де в Україні, але до нас їдуть з усіх сіл, таких міст, як Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський. Там теж є обладнання для виготовлення паспортів, але вони мотивують рішення тим, що у них черги, а у нас – усе прозоро, відкрито, зручно і комфортно», - розповідає очільниця ЦНАПу.

«Зараз всі ринулись робити закордонні паспорти, хоча є люди, яким це нетерміново потрібно, які ще нікуди не їдуть, але паспорт зробити хочуть», - каже жінка.

Посадовиця додає – учасників АТО у луцькому ЦНАПі обслуговують без черги у позаробочий час – з 8 до 9 ранку у вівторок та четвер.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як на рахунок того що ЦНАП не приймав документи більш ніж два місяці на ці паспорти? Ажіотаж створено штучно. Й не люди які раптом ломанулися бо їм немає що робити в тому винні.
Відповісти
Та більша половина з тих людей закордон не поїде, але ж паспорт хай лежить в шуфляді.
Відповісти
невже ця голота зібралась у ЄС... всі отримають паспорт і помандрують :)
Відповісти
ти по собі судиш ?
Відповісти
ти по собі судиш ?
Відповісти
Все, що вміє робити влада, - заганяти людей в черги: за Юліною тисячою, за "безплатними" ліками, тепер за безвізом.
Відповісти
Протягом попередніх двох місяців проблема подати документи на закордонний паспорт була по всій Україні а не лише в Луцьку - декі центри приймали обмежену к-сть людей, деякі - не приймали взагалі. Й говорити що цей ажіотаж тільки по причині голоти яка складе потім паспорти в шухляди - по меншій мірі неповна інфа. Й врешті решт оформити закордонний паспорт - право кожного громадянина й поїде він чи не поїде - також його справа.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні