На Прикарпатті та Одещині медики фіксують епідемію кіру

0
-2
На Прикарпатті та Одещині медики фіксують епідемію кіру
Міністерство охорони здоров'я фіксує значне збільшення кількості випадків кору в Івано-Франківській та Одеській областях.

Згідно з оперативними даними МОЗ, станом на 13 червня 2017 року в Україні зареєстровано 735 випадків кору, з них 536 випадків – у дітей та підлітків, - пише Захід.НЕТ.

Загалом захворювання на кір у 2017 році зареєстровані у 15 регіонах України. Найбільше випадків кору в Івано-Франківській області (392) та Одеській (267). До слова, за аналогічний період минулого року зареєстрували лише 10 випадків кору у Львівській, Чернівецькій, Київській, Черкаській областях та Києві.

Також цьогоріч випадки захворювання на кір фіксували у Тернопільській області (19 випадків), Дніпропетровській – 11, Вінницькій – 9, Чернівецькій – 8, Львівській – 7, Закарпатській області та Києві – по 4, Хмельницькій – 3, Кіровоградській – 2. Поодинокі випадки зареєстровані у Донецькій, Житомирській та Черкаській областях.

«Збільшення випадків захворювання на кір пов’язано з низьким охопленням щепленнями дітей та дорослих», – наголосили у міністерстві.

Заразитися на кір може будь-яка людина, що не має імунітету. Симптомами кору є висока температура, нежить, кашель, висип, іноді блювання і пронос. Часто ускладнюється пневмонією та може викликати ураження головного мозку. Специфічного лікування кору не існує, проте хворобі можна запобігти вакцинацією.

До слова, раніше відомий дитячий лікар Євген Комаровський у своєму блозі, в якому закликав до змін у медицині, заявив, що в Україні дітей лікують медикаментами, про яких вже у світі забули. Він також нагадував, що попереджав про епідемію кору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні