--> Романтика природи: на Волині непролазними хащами бродили дослідники | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Романтика природи: на Волині непролазними хащами бродили дослідники

3
1
Романтика природи: на Волині непролазними хащами бродили дослідники
На Волині відбулася експедиція Цуманською пущею.

В рамках співпраці з WWF в Україні (Всесвітній фонд природи), 10-11 червня, відбувся волонтерський виїзд-експедиція “Пошук вікових дубів та орхідей” в Ківерцівському НПП "Цуманська пуща", - повідомили у Ківерцівському національному природному пару "Цуманська пуща".

Цього разу досліджували Чортове болото з прилеглими лісами та територію ландшафтного заказника загальнодержавного значення “Кормин”.

В заході взяли участь 23 особи, серед яких були працівники національного парку, волонтери WWF, журналісти, краєзнавці та науковці.

Метою виїзду був пошук, облік, фотофіксація та електронне картографування вікових дерев та різних видів флори та фауни, занесених до Червоної книги України.

В перший день учасники досліджували південно-східну частину Чортового болота. Паралельно відбувалось обстеження Радзивіллівського каналу орнітологом та ботаніками за допомогою байдарок.

Болото виявилось справжньою смугою перешкод для дослідників. Територія значно заболочена, важкопрохідна, пересування ускладнене через високі купини та боброві проходи глибиною до 1 м. Болото переважно заросле густим непрохідним чагарником, пересічене меліоративними каналами.

Другого дня обстежили лісові масиви між річкою Кормин і Чортовим болотом та західну частину болотного масиву. В процесі виїзду зустрічали типових представників фауни: вужа звичайного, крота звичайного, стадо козулі європейської, численні сліди життєдіяльності бобрів, кабанів та інших тварин.

На болоті побачили рослин з Червоної книги України.

Також оглянули "Тунель кохання", замок князів Чорторийських в Клевані, природне джерело в с. Грем’яче.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха Чорторийські!!! Ну-ну писаки
Відповісти
https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96
Відповісти
про замок ЧОрторийських https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BA
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні