Ночами на Вересневому – масові викиди, підозрюють «підпільних» м’ясників

5
6
Ночами на Вересневому – масові викиди, підозрюють «підпільних» м’ясників
Ночами фіксують великі обсяги скидів на відстійники Гнідавського цукрового заводу, а аналіз рідини із полів фільтрації показав наявність тваринних решток.

Про це стало відомо із розмови з представниками ТОВ «Волиньхімконтроль», що забезпечує фільтраційні поля знезаражуючою речовиною.

«Вдень каналізаційні скиди із Вересневого стікаються поступово, згідно із нормами, каналізаційно-насосна станція справляється їх дезінфікувати, адже до неї наразі напряму підключені ємності із знезаражуючою речовиною. Але коли вночі – а це може бути і 3 година ночі, і 5 ранку – раптово на КНС надходять великі об’єми відходів… не думаю, що це роблять місцеві», – розповів директор підприємства Валентин Данелюк.

До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною
До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною

Аналіз відходів, що є на фільтраційних полях, показав надлишок аміаку.

«Наявність надлишку аміаку в багатьох випадках розцінюється як показник забруднення органічними речовинами тваринного походження. Тобто, швидше за все, окрім фекалій на фільтраційні поля наразі потрапляють несанкціоновані зливи продуктів м’ясопереробки», – переконана представниця підприємства Наталія Іванова.

До слова, у результаті знезараження гіпохлоридом натрію, показники на фільтраційних полях суттєво покращилися. Приміром, якщо у пробах, взятих 16 травня, вміст аміаку становив 1063 мг/дм3, то вже через два дні знизився до 850 мг/дм3.


Крім того, директор «Волиньхімконтролю» зауважив, що якби біоетанольний завод не зупинили і він продовжував роботу – боротися із запахом було б простіше. Скиди від виробництва біоетанолу розбавили б фекалії та несанкціоновані відходи, і це б спростило роботу із знезараження.

«Якими б не були скиди від виробництва біоетанолу – їх уже нейтралізували. Ми проводили аналіз і виявили занижений рівень pH, тобто – підвищену кислотність. Проблему вирішили за допомогою гіпохлориду натрію. Це лише моя думка, але як би це парадоксально не звучало: якби завод працював, нам би було легше справитися з ситуацією. Була б ще рідина, а так – надходять лише фекальні відходи, більш концентровані», – зауважив Валентин Данелюк.
Теги: сморід
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ЧОМУ НЕ ЗНЕЗАРАЖУЮТЬ ВІДСТІЙНИКИ З ФЕКАЛІЯМИ НА ОЧИСНИХ СПОРУДАХ З МІСТА ЛУЦЬКА??? МАЛО ТОГО ЩО ПОСТУПАЄ З МІСЬКОЇ КАНАЛІЗАЦІЇ, А ЩЕ Й ЗЛИВАЮТЬ ПРЯМО У ВІДСТІЙНИКИ ,І ТЛЬКИ В ТІ , ЩО НАЙБЛИЖЧЕ ДО СЕЛА МАШИНИ - АСЕНІЗІАТОРИ.... МИ ВЖЕ ЗАБУЛИ , КОЛИ ВІДКРИВАЛИ В СВОЇ ХАТАХ ВІКНА .ВРАНЦІ ВСТАЄШ- СМОРІД, ЛЯГАЄШ - ТАКОЖ СМОРІД.. А СМОРІД ВІД ОЧИСНИХ І В ЦЕНТРІ МІСТА І НА ГРУШЕВСЬКОГО, ТОМУ ЩО ВІТЕР СИЛЬНІШЕ ПОДУВ В СТОРОНУ МІСТА... ЦЕ ТІЛЬКИ САДОЧКОВА ДИТИНА НЕ РОЗУМІЄ ТОГО....
Відповісти
Слухайте, а хто пояснить чому саме зараз така проблема виникла. Що раніше мясокомбінат не працював, чи ковбачи не робили..
Відповісти
Сьогодні таксист розказав цікаву версію. А таксисти люди сурові, все знають :)))) ЩО ковбасники прокашлюють місту за добро на зливання відходів в міську каналізацію. При чому кожен день в різному районі. Щоб кіпішу не було. Сьогодні наприклад на Ковельський такий сморід був, чуть не...Те гівно все пливе по міські каналізації і через люки смердить. Схоже на правду. А ?
Відповісти
ХТО ХТо дозволив взагалі скидати відходи НА ПОЛЯ ФІЛЬТРАЦІЇ передбачені не для очистки відходів житєдіяльності людини а очистки відходів ЦУКРОВОГО ЗАВОДУ???? ДЕ ПРАВООХОРОНІ ОРГАНИ?????
Відповісти
Вже пів року смердить кишками... Аж тепер дійшло???!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні