«Кишки йдуть на ковбасу, а вміст зливаємо в гноєсховище», – директор м’ясокомбінату

1
3
«Кишки йдуть на ковбасу, а вміст зливаємо в гноєсховище», – директор м’ясокомбінату
Відходи від виробництва ковбаси колишнім луцьким м’ясокомбінатом, що на вул. Лідавській, є незначними, тому керівництво вважає, що не можуть бути причиною смороду у навколишніх мікрорайонах.

Про це розповів директор ТОВ «Доброслав Луцьк» Микола Кобак під час візиту журналіста «Волинь24» на підприємство 31 травня.

Нагадаємо, тоді муніципальна поліція Луцька вперше виявила несанкціоновані викиди цим підприємством. У понеділок, 12 червня, ситуація повторилася: поблизу м’ясокомбінату знайшли рештки тварин.

За словами Миколи Кобака, саме підприємство «Доброслав Луцьк» наразі «нічим не займається», лише «здає в оренду приміщення».

Серед орендарів – підприємець Максим Кобак (брат Миколи та син відомого волинського бізнесмена Івана Кобака), який займається виготовленням м’ясопродуктів під брендом «Імперія ковбас».

До слова, під час візиту журналіста на територію підприємства тут був присутній автомобіль із брендом «Імперії ковбас» і працівники планували завантажувати ковбасу. Проте, помітивши сторонню людину, зачинили двері до цеху.

Автомобіль чекав завантаження. Присутність журналіста насторожила працівників
Автомобіль чекав завантаження. Присутність журналіста насторожила працівників

Микола Кобак запевнив, що об’єми виготовлення ковбаси – мінімальні. Сировину «то купляли, то робили самі збій». Після тривалих розпитувань сказав, що востаннє забій здійснювали «десь місяць назад».

За його словами, кишки та нутрощі тварин промиваються і йдуть на виробництво корму для собак, а також – у виробництво ковбаси. Рідкі відходи зливають у так зване гноєсховище, що на території заводу.

«Гноєсховище – забетоноване, має техпаспорт. Його свого часу для того і будували, щоб скидати відходи», – запевнив Кобак.

Так зване гноєсховище і є місцем, де муніципальна поліція двічі фіксувала викинуті рештки тварин, які згодом засипали будівельним та іншим сміттям.

«М’ясокомбінат практично не працює. Раніше була бойня, костомельний цех… зараз нічого такого немає, що б могло давати запах. Там колись робилося гноєсховище для того, щоб викидати те, що вимили зі шлунків тварин – трава, корм… туди викидалося, а потім вивозили в поля. Зараз взагалі викинули будівельне сміття, побутові відходи, стару шерсть… Але це не багато – одна-дві машини. Це ж не є залишки тварин чи трупи», – запевнив Микола Кобак.
Ззовні - будівельне та побутове сміття
Ззовні - будівельне та побутове сміття
Та з-під завал ''просочується'' рідина, що підтверджує: під побутовим сміттям є органічні відходи
Та з-під завал ''просочується'' рідина, що підтверджує: під побутовим сміттям є органічні відходи

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто дозволив туди скидати будівельне сміття?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні