На Волині порахували скажених тварин

0
2
На Волині порахували скажених тварин
На сказ на Волині найбільше хворіють лисиці.

Сказ є небезпечною хворобою, спільною для людей і тварин з раньовим механізмом передачі та ураженням центральної нервової системи, поширений на всіх континентах і завжди завершується смертю хворого, - повідомили у прес-службі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

"Хворі на сказ тварини завжди поводяться неадекватно, постійно виділяють вірус із слиною за 10 днів до клінічних проявів та впродовж усього періоду хвороби. У людини інкубаційний період може тривати місяцями (від 30 до 100 днів і більше). Вірус сказу передається через укус (або при обслинені шкіри) хворою твариною", - йдеться у повідомленні.

В Україні щорічно реєструються поодинокі випадки сказу серед людей. На Волині у 2014 році зареєстровано сказ у дитини після її контакту з невідомою собакою.

За даними лабораторії ветеринарної медицини в області за неповних 6 місяців 2017 року сказ у тварин підтверджено у 29 випадках, з яких 14 (48%) – становлять лиси, 7 (24%) – собаки та 8(28%) коти.

Лише у травні поточного року сказ в області підтверджено у 18 тварин, при чому 11 тварин (61%) це коти і собаки, з якими саме ризикуємо контактувати у наших дворах. З приводу укусів тваринами протягом травня лише у м. Луцьку та Луцькому районі за медичною звернулась 61 особа, з яких третину становлять діти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні