На Волині - загроза спалахів небезпечної хвороби

2
3
На Волині - загроза спалахів небезпечної хвороби
Міністерства охорони здоров’я в Україні стурбоване початком епідемічного підйому захворюваності на кір, зокрема й на Волині.

Нестійкій епідемічній ситуації сприяли низькі обсяги охоплення профілактичними щепленнями дітей та циклічність цього захворювання, - інформує прес-служба Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

За чотири місяці поточного року в Україні зареєстрували 172 випадки кору проти 8 за аналогічний період минулого року, ріст у понад 20 разів.

Згідно з оперативною інформацією з регіонів, підвищення захворюваності на кір відбувається в Одеській та Івано-Франківській областях, зареєстровано 7 спалахів цього захворювання.

Аналіз випадків вияв, що із 172 захворілих, 61 людина не отримала жодного щеплення проти кору, ще у 16 відсутні дані про щеплення, що також розцінюється як не щеплений контингент.

На сьогодні випадків кору на Волині не зареєстровано. Проте, враховуючи багаторічні спостереження, циклічність виникнення епідемічних ускладнень, аналіз охоплення щепленнями населення, нами прогнозується неблагополучна ситуація з кору.

Єдиним шляхом профілактики кору та запобігання ускладнень від нього лишається проведення дітям профілактичних щеплень, внаслідок чого і виробляється імунітет до хвороби.

Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6 років. Її мета — захист дітей, у яких з тієї чи іншої причини імунітет не сформувався.

На Волині є достатня кількість вакцини проти кору, а отже кожна дитина, яка підлягає на щеплення, може отримати його в поліклініці по місцю проживання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову якусь прострочену вакцину хочуть втюхати!
Відповісти
Це точно,на жаль в нас по іншому не буває!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні