Луцьк може «завалити» сміттям

2
-1
Луцьк може «завалити» сміттям
Сміттєвий полігон у селі Брище Луцького району переповнений, його потужностей, на переконання екологів, вистачить лише до кінця цього року.

Про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації сьогодні, 6 червня, – повідомляє Волинська правда.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зауважив, що міській владі Луцька, району та області треба негайно втручатися у процес вирішення сміттєвої проблеми у Луцьку.

Адже, на переконання Ткачука, полігон у Брищі вичерпає свої можливості вже до кінця цього року.

«Треба негайно включатися, аби не допустити ситуації, яка сталася у Львові», – сказав Ткачук.

За його словами, від скупчення сміття утворюється отруйний фільтрат, який іде за межі полігону та отруює землі сільськогосподарського призначення.

Через це вже місяць тому Держекоінспекція надіслала Луцькраді лист з вимогою зробити рекультивацію старого полігону, а також облаштувати зробити бар’єрні ємкості, для прикладу, бетонні споруди, аби отруйна речовина не витікала за межі полігону.

До того ж, екологи вимагають від мерії передбачити будівництво нового полігону. Щоправда, як розповів Ткачук, реакції від мерії на ці вимоги досі немає.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якраз Вусенчиха для цієї роботи!
Відповісти
хай покаже наш в.о. мера (якого до речі жоден житель Луцька не обирав мером) якого ніяк не випруть, свою волю до господарювання і запросить інвестора для повного і найефективнішого вирішення проблеми - будівництва сміттєвого заводу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні