--> Прем'єрський переполох на Волині: Гройсман поїхав, а ями лишилися. ФОТОРЕПОРТАЖ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прем'єрський переполох на Волині: Гройсман поїхав, а ями лишилися. ФОТОРЕПОРТАЖ

14
8
 Прем'єрський переполох на Волині: Гройсман поїхав, а ями лишилися. ФОТОРЕПОРТАЖ
- Що у вас з ямковістю? Ямковість подолали? – несподівано спитає на Волині Володимир Гройсман.

- В області? – уточнить голова обласної Служби автомобільних доріг Анатолій Посполітак.

- Так, - хитне головою Прем’єр.

- Подолано. Нам, власне, лишилося ще… - шукатиме відповідь на неочікуване запитання досвідчений керівник.

- Тобто на травень вже закінчуєте працювати з ямковістю, так?
Журналісти, а правду кажуть, що на основних магістралях вже все? Правда? – ще раз уточнює прем’єр.

У медійному натовпі пожвавлення. Уточнення Гройсмана сприйняли за вдалий жарт. Це ж Прем’єри у нас тимчасові. А ями… Ями на дорогах – вічні.


Довідково. На Волині завершують ремонт дороги державного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк. 219,7 млн грн коштів від перевиконання Волинською митницею показників планових надходжень за 2016 рік спрямовують на оновлення цієї дороги. 76 мільйонів на закінчення робіт було виділено урядом ще в лютому цього року. Станом на 26 травня виконали робіт на 66,107 млн грн, з них профінансовано вже 58 млн грн. Наприкінці травня в область надійшло ще понад 25 млн грн коштів на поточний середній ремонт цієї автодороги. Роботи планують закінчити у червні.



…Володимир Борисович цього дня продемонструє, що він майстерно вміє неочікувано вибивати чиновників та дорожників з колії. То про ями спитає, то про хабарі, то на детектор запросить… Хоч перша поява Гройсмана на Волині у статусі глави уряду була коротка і зайняла всього хвилин зо двадцять, та емоцій вистачало.

Місцем «дислокації» прем’єрського кортежу стало село Терешківці Горохівського району. Там Володимиру Гройсману вирішили показати відремонтовану, «свіженьку» Н-17, дорогу, яку роблять за гроші митниці. Такий експеримент працює в Україні вже третій рік. Волинянам завдяки цьому вдалося залатати багатостраждальну дорогу від Луцька до Львова.


ГЕЛІКОПТЕРИ В БУРЯКАХ, СПЕЦСЛУЖБИ В ЛІСІ, КАМЕРИ- НАПОГОТОВІ…


Стрічали Володимира Гройсмана на військовому аеродромі в Луцьку. На правах господаря – голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. З ним, очевидно, і начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький. Не було, до речі, голови Волинської облради Ігоря Палиці.

А от у Терешківцях ближче до 10-ї години вже метушилися дорожники.

Анатолій Посполітак (зліва) хвилюється: сьогодні прем'єрська інспекція...
Анатолій Посполітак (зліва) хвилюється: сьогодні прем'єрська інспекція...
А Іван Мирка, керівник профільного департаменту ОДА, роздає інтерв'ю журналістам.
А Іван Мирка, керівник профільного департаменту ОДА, роздає інтерв'ю журналістам.


На узбіччі ставили стенди зі схемами волинських шляхів. Поруч працівники так званого дорожнього центру (Держпідприємства, яке перевіряє якість асфальту) свердлили дірки в асфальті, виміряли щось лінійкою і навіть фотографували заміри… За кількадесят метрів кожну фуру зважували на ваговому центрі. Тим часом на повороті до дитячого табору «Веселка» чатували працівники служби безпеки.

Ближче до 11-ї над буряковим полем біля Терешківців з’явився гелікоптер. А потім ще один. Ще за трохи у бік дорожників попрямував кортеж.

Володимир Гройсман дороги бачить з висоти, бо весь день переміщався поміж трьома областями гелікоптером
Володимир Гройсман дороги бачить з висоти, бо весь день переміщався поміж трьома областями гелікоптером


Треба сказати, що збирався Володимир Гройсман на Волинь довго. Бо голова облдержадміністрації анонсував приїзд Прем’єра на Волині ще в лютому. Потім вже у парламенті уклінно просив Гройсмана про візит нардеп Ігор Гузь.

У супроводі Володимира Гунчика та Віктора Кривіцького глава уряду попрямує до стендів зі схемою доріг. Доповідатиме – керівник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак. За його словами, торік на цю дорогу виділили 219 мільйонів з експерименту, а загалом «на неї працювали всі». Бо є тут і кошти місцевих сільради, і кредитні. На ділянці, яку демонструють Гройсману, лишилося тільки 104 км розмітки прокласти та ще деякі роботи.



Кажуть, дуже велику увагу приділили безпеці. Тут, мовляв, і освітлення, і тротуари…

- Я думаю, що так рано ми ще ніколи не розпочинали. Так? – цікавиться Гройсман.

За мить демонструє готовність повідомити волинянам втішні новини. Мовляв, 1 мільярд 200 мільйонів гривень заплановано цього року на наші дороги. З них – 600 тисяч – кошти митниці:

- …І тут треба віддати належне керівнику митниці, - Володимир Борисович люб’язно похлопує по плечі начальника Волинської митниці Віктора Крівіцького, який стоїть поруч.

Потім Гройсману розкажуть, де і що планують ремонтувати на Волині цьогоріч.

- Оце в рамках угоди між Україною і Польщею, - показує на схемі дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне Анатолій Посполітак. - Захоплює Устилуг, заходить у Володимир-Волинський…

- Я колись їздив тією дорогою. Вона в поганому стані, - згадує Прем’єр.

Суворий погляд...
Суворий погляд...
Прем'єрські туфлі...
Прем'єрські туфлі...


Тим часом журналісти цікавляться: чи доречно так часто робити проби асфальту? Мовляв, дорожники нарікають, що дірки після них залатати нормально не виходить.

- Ви їх не слухайте, - відповідає Гройсман. – Тільки так ми знаємо, чи вони чесно роботу роблять, чи нас тут надурили.

«БРАВ ХАБАРІ ЧИ НЕ БРАВ?..» - ГРОЙСМАН У ТЕРЕШКІВЦЯХ


Після короткої доповіді Володимир Гройсман ще кілька хвилин спілкується з працівниками лабораторії держпідприємства «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації продукції», які перевіряють якість покриття, та рушить до вагового комплексу. Останнє для Волині не новинка.

- Уже цього року 1400 перевірок провели, понад 9 тисяч євро надійшло в бюджет від штрафів за перевищення ваги… - браво починають доповідати Прем’єру.



- Нам головне не штрафні санкції. Головне, щоб дороги не нищили, - збиває з пантелику доповідаючого Володимир Гройсман. Тисне руку двом хлопцям, які працюють біля вагового комплексу і за допомогою нехитрої установки визначають, чи не перевищує норму вага тієї чи іншої фури.

- Хабарі берете? – питає раптом прем’єр.

- Ні.

- А пропонують?

- Так.

- Точно не берете? А якщо на детектор? Згоду даєте?

- Будь ласка, - ніяковіючи і вмиваючись холодним потом, відповідає молодий чоловік.

- Питання тільки одне: брав хабарі чи не брав. Домовилися? Пройдеш – тебе нагородять, ні – покарають, - «добиває» Прем’єр, пильно дивлячись волинянину у вічі.



А за мить, ніби виправдовуючись:

- А то візьме 100 євро, а шкоди зробить набагато більше.

…Після такого як мінімум в однієї людини на Волині склалося незабутнє враження від візиту Володимира Гройсмана у Терешківці.

І – «КОРОТКА ЦЕРЕМОНІЯ ПРОВОДІВ»

-Добре. Все. Дякую. Поїхали далі. У нас ще дві області, - Володимир Борисович упевненим кроком попрямує назад до свого буса.

Дорогою спілкуватиметься із місцевим керівництвом. Потисне руки їм на прощання. А перед самим автомобілем загальмує. Мовчанкою Гройсмана скористаються журналісти і попри незапланований брифінг поцікавляться у нього, яке ж враження від побаченого.

Володимир Гунчик уже підійшов подякувати, але Володимир Гройсман вирішив вділити хвилинку для журналістів.
Володимир Гунчик уже підійшов подякувати, але Володимир Гройсман вирішив вділити хвилинку для журналістів.


- Дуже добре, що є перевиконання на митниці. Це означає, що і на митниці потихеньку наводиться порядок. Усі кошти, які заплановані, будуть спрямовані. Дорогу я побачив нормальну. Я не можу їх всі об’їхати одразу там, де безпосередньо сьогодні ведуться роботи. Але правильний план щодо трас, які ремонтуються, які потребують ремонту і які навантажені. Також ми будемо робити переходи. Устилуг – в межах спільного українсько-польського проекту. До речі, сьогодні буде оголошено тендер по цьому проекту.

Якщо ви два роки тому мали нуль фінансування. Торік у два рази менше, то зараз – один мільярд 200 мільйонів. Наступний рік ми робимо децентралізацію через дорожній фонд – це ще буде більше. Тобто все рухається в доброму напрямку, це я гарантую.

На цьому слові броньований бус з Гройсманом «на борту» поїхав у напрямку вертолітнього майданчика, а згодом у небо над Терешківцями здійнявся військовий гелікоптер.

Хух... Поїхав... Анатолій Посполітак навіть галстука зняв...
Хух... Поїхав... Анатолій Посполітак навіть галстука зняв...


Прем’єр цього дня ще побував на дорогах Львів-Тернопіль у селі Якторів Золочівського району та Доманове-Ковель-Чернівці-Теребляче вже на Тернопіллі.

Цікаво, що такий «дорожній» день Володимир Гройсман має завершити відвідинами заповідника «Замки Тернопілля». А вже потім з аеропорту в Тернополі полетіти до Києва.

Перед тим, якщо вірити програмі поїздки, яку роздали журналістам, - «коротка церемонія проводів». Словом, без церемоній - ніяк. Хоча на фоні Президента у овальній залі за круглим столом з міністрами Володимир Гройсман посеред волинської дороги і з гелікоптерами в буряках виглядав більш демократично.

Олена ЛІВІЦЬКА («Волинь24»).
Фото автора.

Завчасно спокій на дорозі чатує поліція
Завчасно спокій на дорозі чатує поліція
І не тільки поліція... Про безпеку дбають навіть з лісу.
І не тільки поліція... Про безпеку дбають навіть з лісу.
Дорожники - напоготові. Гроші є, хочуть працювати...
Дорожники - напоготові. Гроші є, хочуть працювати...
На узбіччі - смітники.
На узбіччі - смітники.
Є навіть ліхтарі.
Є навіть ліхтарі.
А от відомий з часів Союзу генделик Діброва вже не працює.
А от відомий з часів Союзу генделик Діброва вже не працює.
Тим часом побачити Гройсмана прийшли навіть діти.
Тим часом побачити Гройсмана прийшли навіть діти.
А оцей знак символічно натякає на попередників. Хіба ні?
А оцей знак символічно натякає на попередників. Хіба ні?
Перевіряють якість асфальту.
Перевіряють якість асфальту.
Важать фури і навіть молоковози.
Важать фури і навіть молоковози.
На повороті до табору Веселка теж сторожують...
На повороті до табору Веселка теж сторожують...
Аж ось і він.
Аж ось і він.
Згодом - кортеж Гройсмана.
Згодом - кортеж Гройсмана.
Спершу привітався, а потім запропонував ...пройти детектор.
Спершу привітався, а потім запропонував ...пройти детектор.
Хлопці, добрий день, хабарі берете?
Хлопці, добрий день, хабарі берете?
Володимир Гунчик удруге за останніх кілька днів приймає перших осіб держави.
Володимир Гунчик удруге за останніх кілька днів приймає перших осіб держави.
Прем'єр тисне руку на прощання.
Прем'єр тисне руку на прощання.
Спиняється...
Спиняється...
І вирішує поділитися думками про побачене з медійниками.
І вирішує поділитися думками про побачене з медійниками.
Селфі на згадку.
Селфі на згадку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мирку - розстріляти
Відповісти
Ну і пузо нажер
Відповісти
Ура! Страх минув! Всі залишились!
Відповісти
Чергова показуха...хоча побільше таких ввзитів,дивись може і лад був би...
Відповісти
Блискучий репортаж,Оленка молодець,єдиний справжній ЖУРНАЛІСТ .
Відповісти
Гунчик з горя посивів...
Відповісти
Мирка-клоун
Відповісти
Йому треба було побачити дороги міжнародного значення, але і побачити яке є транспортне сполучення в північних районах волинської області, зокрема дорога Ковель-Камінь-Каширський.
Відповісти
Хто допустив Мирку до корита. Забрати негайно!
Відповісти
В тих кущах я сидів. І мій ПЗРК чомусь заклинив.
Відповісти
Мирка як завжди. Дебіл дебілом
Відповісти
мирка! ти кучеряве чмо
Відповісти
Гройсман молодець.Ніякої гордині,простий і долюдний. А наші хамелеони,дивитися було гидко і бридко.А цей Мирка таке враженя,що з дурдому втік, ,а Гуньчик,жах натуральний гном. А цей Посполітак,Господи морда,як кнура,ото понаїдали.Ото ворюги перші.Декларації показали, а їх не наказали,можна далі красти.А молодшго регуліровщика не можна було поставити,тільки цього старика.
Відповісти
- Доброго дня, хлопці!
Хабарі берете!?
- ні...
- ну й дурні, я от беру.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні