--> «Там нема що реконструювати», - Степан Івахів про закриття Ковельського ветсанзаводу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Там нема що реконструювати», - Степан Івахів про закриття Ковельського ветсанзаводу

2
-2
«Там нема що реконструювати», - Степан Івахів про закриття Ковельського ветсанзаводу
Народний депутат Степан Івахів запевнив, що скандальний ветсанзавод у Ковелі ліквідовують.

Про це нардеп розповів у коментарі виданню “Волинь24” після участі у нараді з Президентом України, що відбулася 24 травня в Луцьку.

Останнім часом народний обранець двічі побував на території Ковельської філії ДП “Укрветсанзавод”, на території якого накопичилися гори трупів тварин та відходів.

“Востаннє я був там в суботу. Ситуація така: від Кабінету міністрів визначена людина, яка буде турбуватися за цей процес від початку до кінця. Це віце-прем’єр Степан Кубів, я спілкуюся з ним з усіх цих питань. Якщо потрібно якесь питання чи рішення підсилити Прем’єр-міністром, то я телефоную Володимиру Гройсману і ми спілкуємося з ним. Востаннє з Гройсманом розмовляли в п’ятницю. І домовилися про таке: завод як такий ліквідувається як юридична структура, і як фізична. Тому що там нема заводу, нема що реконструювати. Там страшно, щоб на голову не впало”, - зазначає Степан Івахів.

За словами нардепа, є кілька варіантів вирішення питання про долю відходів, що на території заводу.

“Перший - спалення. Я сам за свої кошти купив пічку, її домонтовують. Вона почне спалювати відходи. Принаймні частину. Активісти-ковельчани підтвердили, що їх влаштовує такий момент. Наступний варіант: там поряд стоїть вісім ємностей бетонних якогось старого заводу. Їх обстежили, очікують висновку щодо придатності їх до компостування відходів там. Третій: ми очікуємо рішення від Міноборони. Минулого тижня вони нарешті відправили туди фахівців, щоб оцінити можливість виділення ділянок землі для вивезення відходів туди”, - каже народний обранець.

Уряд готовий виділити 17 мільйонів на ліквідацію наслідків безгосподарності попереднього керівництва заводу.

“Наступний крок, який був зроблений із нашим губернатором Володимиром Гунчиком, - подані документи на Кабмін, щоб виділити 17 мільйонів гривень з резервного фонду Державного бюджету (це вже погоджено) на ліквідацію наслідків. Є затрати на те, щоб вивезти відходи, щоб компостувати, рекультивувати землі. Для цього треба гроші. Крім того, готується проект на водопостачання та водоведення мікрорайону Ковель-2. Ці кошти будуть виділені з обласного бюджету”, - повідомив Івахів

Спільними зусилллями обласної адміністрації і фонду “Патріоти Волині” планують відправити на оздоровлення на березі Азовського моря 150 дітей із мікрорайону, прилеглого до ветсанзаводу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Степан, як сказав, то так и буде. Хоч один не тріпло.
Відповісти
Ось так, конкретними справами вирішують проблеми, а не так як вискочка Гузь! Той тільки і вміє "майданити", а роботи, діалогу - нуль!!! І Це так в Гузя завжди - популізм, піар!!! А то герой - шляхи перекриє, буде все блокувати... думає так швидко це все вирішується? Да - вирішується, но поступово і з розумом, якого, нажаль, у Гузя...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні